LYS HOS LYSBAKKEN: I barne og likestillingsdepartementet var det i går kveld lys på flere kontorer. Departementet har lovet en gjennomgang for å rydde opp i den betente saken om selvforsvarspenger. Foto: Øistein Norum Monsen
LYS HOS LYSBAKKEN: I barne og likestillingsdepartementet var det i går kveld lys på flere kontorer. Departementet har lovet en gjennomgang for å rydde opp i den betente saken om selvforsvarspenger. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Alle e-poster er fortsatt ikke lagt fram

Jobbes på spreng i Lysbakkens departement for å finne fram alle e-postene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag hevdet barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) at han la fram alle dokumenter i den betente aken om tildeling av penger til Jenteforsvaret, som er et underbruk av Sosialistisk Ungdom (SU), Lysbakkens egen ungdomsorganisasjon.

I går kunne Dagbladet avsløre at politisk ledelse i departementet svarte på Sus første pengefrieri. Helt fram til Dagbladet konfronterte Lysbakken med e-post-svaret torsdag kveld, benektet han at denne henvendelsen ble besvart på noe vis.

Dagbladet vet at det i tillegg til denne e-posten, finnes flere e-poster som ikke ble lagt fram av statsråden under onsdagens pressekonferanse. Det har ikke lykkes Dagbladet å få klarhet i hvorfor disse epostene ikke ble offentliggjort.

- Offentliggjør alt vi finner - Hvis vi i den nye gjennomgangen finner flere dokumenter som kan være relevante for saksbehandlingen, vil de selvsagt også bli oversendt Stortinget og offentliggjort i tråd med den åpenhetslinjen vi har praktisert i denne saken, svarer Lysbakken til Dagbladet.

- Mailen som ble omtalt i Dagbladet i går bringer ikke noe nytt i saken, og innholdet i den er i tråd med de opplysningene jeg allerede har gitt Stortinget.

At vi ikke fant denne selv viser imidlertid at vår gjennomgang av sakens dokumenter ikke har vært god nok. Jeg ar derfor satt i gang en ny, fullstendig gjennomgang, og bedt om bistand fra datakyndig personell fra Departementenes Service senter (DSS) for å sikre at søkene har den nødvendige kvalitet, sier Lysbakken.

- Ble ikke informert I tillegg skal Audun Lysbakken, etter det Dagbladet kjenner til, første gang ha blitt orientert om at statssekretær Kirsti Bergstø trosset anbefalingene fra embetsverket da han kom tilbake på jobb etter fødselspermisjon 6. februar. Da hadde det gått nesten tok uker siden Dagbladets avsløring om tildelingen av 154 000 kroner til Jenteforsvaret. Før dette skal SV-statsråden ikke ha visst om at hans statssekretær på samliv- og likestillingsområdet tvang igjennom tildelingen til Jenteforsvaret.

Onsdagens offentliggjøring av interne dokumenter, e-post-korrespondansen og møtenotater, ble lagt fram samtidig som SV-statsråden svarte på den andre spørsmålsrunden fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Departementet skal ha jobbet iherdig med å gjennomsøke innbokser og arkiv, likevel ble en rekke dokumenter oversett. Dermed er det langt fra sikkert at alle forhold i denne saken er lagt fram for offentligheten.

I går ble det lagt lokk på alle videre forespørsler i den omstridte saken.

FÅR E-POST-HJELP: Statsråd Audun Lysbakken får nå eksperthjelp for å finne fram alle e-postene i departementet i tilknytning til selvforsvarspengene. Foto: Erling Hægeland
FÅR E-POST-HJELP: Statsråd Audun Lysbakken får nå eksperthjelp for å finne fram alle e-postene i departementet i tilknytning til selvforsvarspengene. Foto: Erling Hægeland Vis mer

- Vi kommentere ikke flere spørsmål nå. Politisk ledelse har bedt oss om å formidle videre at vi nå jobber med den varslede gjennomgangen av andre tildelingssaker, sier Henrik Mevold, kommunikasjonsrådgiver i departementet til Dagbladet.

Full gjennomgang I går sa Audun Lysbakken til Dagbladet at han var sikker på at de hadde funnet all e-post som var knyttet til saken.

- Vi har hatt grundige søk. Men jeg ser nå at vi må gjøre nye søk i morgen, sa Lysbakken.

Statsminister Jens Stoltenberg varsler full gjennomgang.

- Det er det ikke mulig å si, når man i dag ser at det kommer fram nye mailer. Derfor er det riktig og viktig å gjennom alt på nytt, sa Stoltenberg på spørsmål om han hadde tillit til at alt var kommet fram nå.

DAGBLADET I GÅR
DAGBLADET I GÅR Vis mer