Alle elsker (fortsatt) Jens

Over halvparten av den norske befolkningen mener statsministeren gjør en god jobb.

POPULÆR: 57 prosent mener at statsminister Jens Stoltenberg gjør en god jobb. Dette står i sterk kontrast fra junimålingen fra Synovate - da mente bare 35 prosent at statsministeren gjorde jobben på en god måte. Ekspertene mener innsatsen etter Utøya har litt effekt, men at flere faktorer spiller inn. Foto: Lars Myhren Holand
POPULÆR: 57 prosent mener at statsminister Jens Stoltenberg gjør en god jobb. Dette står i sterk kontrast fra junimålingen fra Synovate - da mente bare 35 prosent at statsministeren gjorde jobben på en god måte. Ekspertene mener innsatsen etter Utøya har litt effekt, men at flere faktorer spiller inn. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Jens Stoltenberg fortsetter å vinne folks hjerter. På Synovates desembermåling sier 57 prosent at de synes Stoltenberg gjør en god jobb. Bare åtte prosent synes han gjør en dårlig innstats, og 33 prosent sier han gjør en middels jobb.

- Noen kan vel mene at han har gått tilbake i folden og blitt litt grå og uinspirert, men det overskygger ikke bildet av ham som en medfølende, samlende og troverdig leder. Folk ser at det bor mye i ham, sier valgforsker Anders Todal Jensen.

 Dette står i stor kontrast til målingene av Stoltenbergs i juni. Da mente bare 35 prosent at Stoltenberg gjorde en god jobb. Han måtte se seg grundig slått av partikollega Jonas Gahr Støre.

Gjentatte meningsmålinger viste at 70 prosent av velgerne synes utenriksministeren gjør en god jobb.

Ekspertene mente den gang at statsministeren virket litt «traust» og at han forberedte seg på avgang. Det har nå snudd.

Ikke bare «Utøyaeffekt» - Stoltenberg har vist seg sterkest i situasjoner med sterk motgang. Etter valgnederlaget i 2001 klarte han å reise Arbeiderpartiet igjen, og danne en ny regjeringskonstellasjon og bli statsminister, han ble testet i finanskrisa og kom ut av den med troverdighet - også har vi 22. juli, som han mestret på en utrolig god måte, sier Todal Jensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer