Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle elsker «Lost»

Marikken (18), Dean (16) og Vibeke (16) er hekta. «Lost» er de unges soleklare tv-vinner i Dagbladets intervjuserie «Hva skjer\'a». Ingen ser på NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver dag i hele mai intervjuer Dagbladet ti ungdommer fra de største norske byene. Vi sjekker hva de driver med.

I dag: Marikken Harsheim Eidsvold

Alder: 18 Bosted: Voksenkollen og Lysaker

Skole: Sogn videregående skole, form og farge, 3. klasse

Siste låt lastet ned fra nettet: En Vålerenga-sang. Er fan.

Min Mobil: Nokia. Favoritt-tv-program: «Lost».

Favorittplagg: Levi\'s bukse og T-skjorte.

Hvor mye penger bruker jeg i måneden: Veldig mye nå som jeg har vært russ. Normalt 1500 kroner i måneden.

 «LOST» RULER:  Marikken Harsheim Eidsvold (t.v.) og vennene Dean Eidsvold Harsheim og Vibeke Golden er «Lost»-fans. Foto: Ole C.H. Thomassen
«LOST» RULER: Marikken Harsheim Eidsvold (t.v.) og vennene Dean Eidsvold Harsheim og Vibeke Golden er «Lost»-fans. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Sist forelsket: Nå.

Meg om fem år: Jeg håper jeg bor i Barcelona, det er en veldig kul by. Og har lyst til å begynne på medisinstudiet.

Drømmer om å kline med: Eirik.

Mine beste og dårligste sider: Jeg dømmer ikke folk. Jeg har temperament.

Årets Idol-favoritt: Jeg har vært superfan av Alejandro og har bilde av ham på mobilen.

Intervjuet fant sted: På Sogn videregående skole og på telefon.

Fakta: I gjennomsnitt har 650 000 personer sett «Lost» i vår. Siste program går 22. juni. TVNorge har sikret seg sesong 2. Den amerikanske tv-serien har vunnet en rekke priser.

-  Den beste tv-serien definitivt. «Lost» er bare så spennende, sier Marikken Harsheim Eidsvold foran tv-skjermen.

-  Det er kult at handlingen er på ei øde øy. Det er mange personer å følge med på. Og fordi mystiske ting skjer, må man følge ekstra nøye med. Man vet ikke hva som egentlig foregår og må tenke selv, sier broren Dean Eidsvold Harsheim hjemme i sofaen i Voksenkollen.

I ungdomsserien «Hva skjer\'a» har Dagbladet så langt spurt 182 ungdommer mellom 16 og 19 år (nesten alle i Oslo) om deres favorittprogram. 45 har svart «Lost» uten å nøle. Deretter følger «Friends» og «The O.C.» med 14 stemmer hver og «24» og «Big Brother» med 12. 21 personer svarer «vet ikke» eller «ser ikke på tv». Mange velger smale program for eksempel på MTV. Bare seks av 182 byungdommer oppga et favorittprogram som går på NRK! Men fire har i alle fall «Typisk norsk» som favoritt.

NRK, nei takk

-  Hva jeg ser på NRK? Nei, jeg husker ikke. Jeg pleier ikke å se så mye på NRK. Men «Typisk norsk» er bra, selv om det er langt unna favorittprogrammet mitt, sier Martin.

I likhet med nesten alle ungdommer Dagbladet har snakket med, forholder han seg nesten ikke til NRK. «Lost» er en snakkis i skolegården. Og et stort fenomen på nettet med flere diskusjonsgrupper. Martin sier at nesten hele klassen hans på Midtstuen skole ser på den amerikanske serien.

«Lost» handler om et fly som styrter på ei øde øy i Stillehavet. 48 passasjerer overlever. Under ekstreme forhold på øya kommer personenes sanne natur fram - og deres dramatiske, mørke hemmeligheter.

-  Bestevenninnen min nektet meg å se første episode. Hun var redd jeg ville få en reaksjon, sier Marikken.

Overlevde flodbølgen

Premieren på «Lost» ble utsatt på grunn av tsunamien. Marikken var på den berømte øya Phi Phi i Thailand da tsunamien kom. På ferie. -  Jeg var sammen med far og stemor. Etter den første natta på hotellet skulle vi bytte rom. Vi var på rommet i tredje etasje og pakket bagasjen vår da flodbølgen kom. Vi var så heldige. Vi ble reddet etter ett og et halvt døgn oppe på et fjell.

-  Nå går det helt bra. Jeg mener virkelig at «Lost» er den beste serien, sier Marikken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!