Alle enige om at rett fly er valgt

Selv svenskene ga regjeringen rett etter kampflyhøringen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen stilte med et topptungt offisers- og byråkratkorps da hun i dag var innkalt til åpen høring med Forsvarskomiteen på Stortinget i kampflysaken.

Før jul valgte regjeringen det amerikanske F-35 Joint Strike Fighter (JSF) som Norges nye kampfly. Høringen er et ledd i forsvarskomiteens behandling av saken, stortingsproposisjon 36.

Liten temperaturTil tross for at svenskene fremdeles bestrider måten regjeringen har regnet seg frem til langtidskostnadene for det svenske alternativet JAS Gripen, har temperaturen i kampflysaken dabbet betraktelig av på Stortinget.

Faktisk så mye at de fleste komiteemedlemmene i dag - og da spesielt fra opposisjonen - gjorde et poeng av å fortelle Forsvarsministeren at de syntes regjeringen hadde gjort et godt valg, og at det ikke vil bli noen omkamp.For få ordDet forsvarskomiteen derimot ikke var fornøyd med, er måten regjeringen har håndtert saken på. De mener stortingsproposisjonen inneholder alt for få opplysninger med tanke på at den omhandler en langtidsinvestering på 145 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer