- Alle er enige om at Castro må bort. Spørsmålet er hvordan det kan skje

Raseri og jubel blant eksil-cubanere etter Obamas historiske beslutning.

FRYKTER FRAMTIDA: Foreldrene til Gilbert Flores flyktet fra Cuba til USA. Nå driver han sigarforretning i New Jersey og mener Obama ikke burde forhandle med det han kaller et tyrannisk cubansk regime. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet
FRYKTER FRAMTIDA: Foreldrene til Gilbert Flores flyktet fra Cuba til USA. Nå driver han sigarforretning i New Jersey og mener Obama ikke burde forhandle med det han kaller et tyrannisk cubansk regime. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UNION CITY (Dagbladet): At USAs president Barack Obama helt uventet erklærte at han ville avslutte den mer enn 50 år lange, kalde krigen med den karibiske øya, har utløst både raseri og jubel blant de 1,5 millionene cubanere, som bor i USA etter å ha flyktet fra Castros kommunistregime.

Like vest for Manhattan i Union City ligger området som kalles «Havana on the Hudson». Her bor den største gruppa eksil-kubanere utenfor Miami.

- Castro-regimet er vinneren her. Dette styrker dem. Friheten til kubanere burde vært førsteprioriteten. Etter alle disse åra med blokade går det an å argumentere for at det ikke har fungert, men bare å gjenopprette relasjoner når kubanere fortsatt ikke får fiske i egne farvann og fremdeles ikke får stemme, er helt galt. Hvordan kan USA forhandle med tyranner, sier Gilbert Flores til Dagbladet.

- Folk sulter Han er innehaver av sigarforretningen Havana on the Hudson Cigars, men vil fortsatt ikke kunne selge de berømte og forbudte kubanske sigarene etter Obamas overraskende beslutning om å normalisere forholdet til landet. Det er nemlig bare Kongressen som kan oppheve handelblokaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer