RAS: Flyfoto etter leirraset  som tok flere hus   i Namsos fredag.   Syv personer ble reddet og løftet ut av rasområdet med helikopter
Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX
RAS: Flyfoto etter leirraset som tok flere hus i Namsos fredag. Syv personer ble reddet og løftet ut av rasområdet med helikopter Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

- Alle er i god behold

Men raset i Namsos har vært en stor psykisk belastning, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Vi kan aldri være hundre prosent sikre, men ingen er savnet og det er et stort pluss, sier pressevakt hos Nord-Trøndelag Politidistrikt Marte Dahl til Dagbladet.no.

Politiet bekrefter i en pressemelding at sju personer er reddet ut fra raset. Alle de evakuerte er i god behold. Men raset kan være en stor psykisk belastning, sier Dahl til Dagbladet.no.

- Skadene er nok heller psykiske, sier Dahl.

Politiet jobber nå med å sikre området og avklare omfanget av ulykken.

- Vi må vite at vi har evakuert et stort nok område, sier Dahl til Dagbladet.no.

Det er ifølge Dahl kommunen som har ansvaret for å avklare hvilke ettervirkninger raset kan ha for nærområdet. Dahl kjenner ikke til hvorvidt det er raseksperter på området enda.


Meldingen om leirraset i Kattmarkveien i bydelen Gullholmstranda i Namsos kom rett før klokka 12. Ifølge meldingen var flere hus og et hyttefelt berørt av raset.


Namsos kommune har etablert pårørendesenter på Samfunnshuset i Namsos.


Det er også etablert evakueringssenter ved Vestbyen skole.


Politiet er representert på begge steder og er i ferd med å skaffe seg oversikt over hvem som har vært involvert i raset.