Vulkanutbrudd på Nyiragongo-fjellet:

- Alle er redde. Folk løper av gårde

Mens en rekke mennesker smiler og tar selfie foran det voldsomme lava-flamme-havet, flykter tusener av innbyggere for livet fra byen Goma. Mange til fots.

NYIRAGONGO: En av verdens farligste vulkaner har nå et pågående utbrudd. Video: KameraOne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høye fontener av rødglødende lava spruter ut av vulkanen ved Nyiragongo-fjellet og inn i nattmørket i den østlige delen av Den demokratiske republikken Kongo. Vulkanen Nyiragongo har våknet, og beveger seg mot millionbyen Goma, rundt ti kilometer unna.

- Vi er allerede i psykose. Alle er redde. Folk løper av gårde. Vi vet ikke hva vi skal gjøre, sier Zacharie Paluku til nyhetsbyrået Ap, ifølge BBC.

Selfie og frykt

Forrige gang vulkanen hadde utbrudd, i 2002, ble 250 personer drept og 120 000 personer hjemløse.

- Myndighetene har gitt evakueringsordre for deler av byen, så jeg tror de er rimelig sikre på hvor utbruddet vil gå, sier Morgan Thomas Jones, forsker ved Senter for geovitenskap, ved Universitetet i Oslo.

Det meldes om kaotiske tilstander i Goma by.

- Vi er i panikk fordi vi akkurat har sett at hele byen er dekket av et lys som ikke kommer fra strøm eller lamper. Vi vet ikke hva vi skal gjøre. Vi har ingen informasjon, sier John Kilosho til Reuters.

Mens mennesker har tatt med seg sine viktigste eiendeler og flykter for livet, drar skuelystne mot vulkanen for å ta selfies og dokumentere de enorme naturkreftene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer