Alle F-35 jagerfly i USA holdes på bakken

Det amerikanske luftforsvaret har besluttet å ta alle F-35-jagerfly ut av tjeneste til de finner ut hvorfor ett av dem brøt ut i brann forrige uke.

PÅ BAKKEN: Det amerikanske luftforsvaret har satt alle sine jagerfly på bakken etter at et av flyene begynte å brenne. Foto: REUTERS/U.S. Air Force photo/Randy Gon/Handout
PÅ BAKKEN: Det amerikanske luftforsvaret har satt alle sine jagerfly på bakken etter at et av flyene begynte å brenne. Foto: REUTERS/U.S. Air Force photo/Randy Gon/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flyet tok fyr under avgang fra en flybase i Florida mandag i forrige uke. Nå settes alle lignende fly på bakken fram til granskningen av ulykken er ferdig.

F-35-programmet opplyser også at de fortsatt ikke har funnet årsaken til brannen. Motorene skal inspiseres og de tekniske dataene skal gjennomgås på nytt før en avgjørelse blir tatt om å la flyene fly igjen.

Norge er blant landene som har bestilt de nye F-35-flyene. Til sammen skal Norge ha inntil 52 slike fly. De fire første skal leveres i 2015 og 2016 og skal brukes til å trene norske mannskaper i USA. De første flyene som skal brukes i Norge planlegges levert fra 2017.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer