Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alle fakta må på bordet

- Veldig tragisk hendelse, sier leder i justiskomiteen, Hadia Tajik.

FULL GJENNOMGANG: Alle nødetatene må gjennomgå sin håndering av busstragedien. Også omstendighetene rundt asylsøkeren må på bordet, sier leder av justiskomiteen. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
FULL GJENNOMGANG: Alle nødetatene må gjennomgå sin håndering av busstragedien. Også omstendighetene rundt asylsøkeren må på bordet, sier leder av justiskomiteen. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Bussdrapene er en veldig tragisk hendelse. Mine tanker går nå til de pårørende. Jeg forventer at de nå får den omsorg og oppfølging de trenger. Så må politiet få ro til å etterforske saken. Og så må vi få alle fakta på bordet, sier leder i justiskomiteen, Hadia Tajik (Ap) til Dagbladet.

- For lang tid Hun mener det er nødvendig å få alle faktiske forhold rundt den tragiske hendelsen og gjerningsmannen før man trekker konklusjoner om eventuelle politiske tiltak.
- Jeg vil være forsiktig med å trekke for raske og skarpe konklusjoner etter en så tragisk hendelse, sier Tajik.

- Tok det for lang tid før politiet var på stedet?
- Nødetatene selv sier at det tok for lang tid. Nødetatene selv må foreta en gjennomgang av hvordan situasjonen ble håndtert innenfor hvert eneste ledd. Hendelsen reiser helt klart prinsippielle spørsmål. Responstid er et slikt spørsmål. Etter at nødetatene selv har gått gjennom hendelsen, må den løftes til justismyndighetene slik at man kan vurdere eventuelle tiltak.
- Alt må på bordet
- Gjerningsmannen var asylsøker og skulle sendes ut. Var han for dårlig sikret?
- Jeg vet for lite om gjerningsmannen til å si noe om det. Men omstendighetene rundt han er også en nødvendig del av en slik gjennomgang. Vi kan aldri gå på akkord med folks sikkerhet.