Jens Stoltenberg:

- Alle fakta må på bordet

Vi må forberede oss på en hard vinter, sa generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, tirsdag. Han krever at alle fakta om lekkasje og mulig sabotasje av gassrørledningen i Østersjøen legges på bordet.

FØLGER MED: Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, følger med på situasjonen i Østersjøen. Foto: REUTERS / Amr Alfiky
FØLGER MED: Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, følger med på situasjonen i Østersjøen. Foto: REUTERS / Amr Alfiky Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Her må alle fakta på bordet, og vi vil se nøye på dette de kommende timene og dagene, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg da han tirsdag kveld til talte til Europaparlamentet.

Stoltenberg siktet den pågående situasjonen i Østersjøen, hvor gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 har fått alvorlige lekkasjer. Rørene frakter gass mellom Russland og Tyskland.

Generalsekretæren bekreftet at han har vært i dialog med Danmark og Sverige om det som er omtalt som en mulig sabotasje.

Samtidig sier han Europa må være forberedt på tøffe tider.

- Vi betaler en pris som europeere med nergipriser og inflasjon, men vår pris måles i penger. I Ukraina måles prisen i blod. Derfor må vi forberede oss på en hard vinter, være forberedt på å fortsette å støtte Ukraina, fordi vi risikerer å betale en langt høyere pris hvis ikke.

Langet ut

I sin tale langet Stoltenberg videre ut mot Putin og Russland.

- Det er et paradoks at vi må bruke så mye penger på forsvar. Men realiteten er at vi ikke har noe valg når vi blir møtt av slike angrep. Penger vi skulle brukt på andre områder, må vi bruke på å støtte Ukraina, for hvis de taper vil det være ille for oss alle, sa generalsekretæren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer