Coronaviruset:

Alle får omsorgspenger: - Ikke misforstått

Tidligere i dag uttalte NHO at foreldre som blir hjemme fordi skole eller barnehage stenger, ikke har rett på penger - stikk i strid med nye signaler fra Nav og regjeringen.

FÅR OMSORGSPENGER: Må du være hjemme med barna mens skoler og barnehager er stengt, har du rett på omsorgspenger. Foto: NTB Scanpix
FÅR OMSORGSPENGER: Må du være hjemme med barna mens skoler og barnehager er stengt, har du rett på omsorgspenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skoler og barnehager stenges på grunn av frykt for coronasmitte. Tidligere i dag var beskjeden fra arbeidsgiverorganisasjonen NHO er at en ikke har rett til sykepenger eller omsorgslønn.

Margrethe Meder, avdelingsdirektør for NHOs advokattjenester, uttalte følgende til Dagbladet:

- Når det gjelder adgangen til å være hjemme med barn, sier loven at man har rett til omsorgslønn i ti dager dersom barn eller barnepasser er syk. Derimot gir regelverket, slik det nå er, etter vårt syn ikke den samme retten dersom skole eller barnehage stenges som et preventivt tiltak og ikke grunnet sykdom.

Får omsorgspenger

I ettermiddag har Nav og regjeringen fastslått at foreldre likevel vil ha rett på omsorgspenger.

- Når barnehager og skoler nå stenger, ber vi alle om å være smidige og vi håper at arbeidstakere og arbeidsgivere kan finne løsninger lokalt i tråd med de beste tradisjoner i norsk arbeidsliv, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Røe Isaksen understreker at mange bedrifter har eller skal innføre hjemmekontor, men der det ikke finnes andre løsninger, vil omsorgspenger altså være en mulighet i denne ekstraordinære situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer