Alle fem omkomne er identifisert etter ulykka på Kebnekaise

- Det er en bekreftelse på at de har funnet vedkommende, det bidrar noe i en ellers tung situasjon, sier Ivar Moen i forsvaret.

MANGE DELER: Flyet ble knust da det traff fjellveggen, og utløste et skred, på Kebnekaise. Det å finne flydeler har vært en utfordring da det er svært mange små deler gjemt i snøen. Foto: REUTERS/ Roger Vikstrom/Expressen/Scanpix Sweden/Pool
MANGE DELER: Flyet ble knust da det traff fjellveggen, og utløste et skred, på Kebnekaise. Det å finne flydeler har vært en utfordring da det er svært mange små deler gjemt i snøen. Foto: REUTERS/ Roger Vikstrom/Expressen/Scanpix Sweden/PoolVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kommunikasjonssjef i Norrbotten politidistrikt, Anna-Lena Hesse, bekrefter at alle de fem omkomne fra Hercules-ulykken nå er funnet.

- Vi identifiserte to omkomne tidligere og i går identifiserte vi de tre siste. Nå som de pårørende er kontaktet går vi ut med dette, sier hun til Dagbladet.

Det var flyger Ståle Garberg (42), skvadronsjef Truls Ørpen (46), lasteleder Siw Robertsen (45), lasteleder Bjørn Haug (40), flytryggingsoffiser Steinar Utne (35) som var om bord i Hercules-flyet da det krasjet inn i en fjellvegg på Kebnekaise den 15. mars.

Analyser - Det er en bekreftelse på at de har funnet vedkommende, det bidrar noe i en ellers tung situasjon, sier Ivar Moen ved forsvarets operative hovedkvarter til Dagbladet.

Han forteller at de pårørende fikk vite om identifiseringen i går.
Hesse opplyser at arbeidet med analyser av levninger fortsatt pågår på rettsmedisinsk institutt i Sverige.

- Målet vårt var å få identifisert alle de omkomne for de pårørendes del. Nå som målet er oppnådd kommer vi til å trappe ned arbeidet på stedet. Havarikommisjonen fortsetter sitt arbeid og letingen etter den svarte boksen.

Boksene, som inneholder flyets taleregistrator og ferdskriver, kan gi viktig informasjon om hva som var årsaken til ulykken.

Vanskelige søk I timene og dagene etter at det norske flyet forsvant fra radaren, gjorde været det nesten umulig å søke i det enorme fjellområdet, men allerede fredag den 16. mars kom det meldinger om at det var funnet vrakrester på Sveriges høyeste fjell.

IDENTIFISERT: Ståle Garberg (42), skvadronsjef Truls Ørpen (46), lasteleder Siw Robertsen (45), lasteleder Bjørn Haug (40), flytryggingsoffiser Steinar Utne (35). Foto: Forsvaret
IDENTIFISERT: Ståle Garberg (42), skvadronsjef Truls Ørpen (46), lasteleder Siw Robertsen (45), lasteleder Bjørn Haug (40), flytryggingsoffiser Steinar Utne (35). Foto: Forsvaret Vis mer

Dagen etter bekreftet svensk politi at det var funnet levninger på krasjstedet.

Flyet, som krasjet mellom fjellet Kebnekaises to høyeste topper, ble fullstendig fragmentert.

Verken forsvarsledelsen eller kolleger av besetningsmedlemmene kan begripe hvordan en slik ulykke kunne skje; den topp moderne Hercules-maskinen skal rett og slett ikke kunne krasje slik.