- Alle fire blir tiltalt

Politiet har sendt følgende instillingen til Statsadvokaten: Alle de fire siktede i trippeldrapssaken bør tiltales for drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder TV 2. Politiinspektør Kristin Barth-Larsen ved Romerike politidistrikt vil ikke si noe om hva det står i innstillingen som politiadvokat Bjørn Arne Tronier sendte i dag. - - Innstillingen er ikke offentlig, så jeg kan ikke svare på spørsmål om den. Men den ble sendt i dag. Etterforskningen er i utgangspunktet avsluttet, men det vil pågå noe etterarbeid, sier politiinspektør Kristin Barth-Larsen ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

.

Barth-Larsen sier at politiet har kommer så langt med etterforskningen som det er mulig å komme, men at det fremdeles finnes spørsmål som politiet ikke har fått svar på. At flere av de siktede nekter å forklare seg for politiet, har ført til at politiet mener det ikke har noen hensikt å fortsette etterforskningen.

Nå skal statsadvokat Jørn Maurud gå gjennom politiets materiale, før saken eventuelt havner på riksadvokatens bord og i rettssalen. Sorenskriveren på Nes har satt av ni uker til en eventuell rettssak, fra uke seks neste år.

Det er brukt over ti millioner kroner i jakten på personene som drepte Anne Orderud Paust og hennes foreldre.

Veronica Orderuds forsvarer, advokat Frode Sulland, sier til NTB at han er overrasket over at påtalemyndigheten allerede er ferdig med etterforskningen. Ikke minst fordi det skjer før han har fått oversendt alle etterforskningsdokumentene. Han håper at Riksadvokaten kan komme med sin innstilling i tiltalespørsmålet før sommerferien.

Advokat Cato Schiøtz, som forsvarer Per Kristian Orderud, frykter at politiet ønsker å ta ut tiltale mot de siktede på et svakt grunnlag.

- Jeg har hele tiden vært redd for at politiet skal prøve å rettferdiggjøre sin egen etterforskning ved å innstille på en tiltale på et tynt bevismessig grunnlag. Hvorvidt det er det som er skjedd, vet vi ennå ikke, sier Schiøtz til NRK.

Schiøtz kan ikke se at det er grunnlag for tiltale på bakgrunn av de fakta som politiet har lagt fram, skriver NTB.