Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle fire funnet døde

Tre voksne og ett barn (12) omkom i båttragedien i Vesterålen. Eneste ledetråd er avbrutte mobilsamtaler. - Noe skjedde klokka 14.45 i går.

HER FORSVANT BÅTEN: Båten med fire personer - to menn, en kvinne og hennes barn - forsvant under en kort tur over Hadselfjorden i går ettermiddag. I dag ble alle fire funnet omkommet. Bildet viser blant annet et kystvaktskip som ble satt inn i den omfattende leteaksjonen. Foto: Kjell-Arne Jenssen
HER FORSVANT BÅTEN: Båten med fire personer - to menn, en kvinne og hennes barn - forsvant under en kort tur over Hadselfjorden i går ettermiddag. I dag ble alle fire funnet omkommet. Bildet viser blant annet et kystvaktskip som ble satt inn i den omfattende leteaksjonen. Foto: Kjell-Arne Jenssen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle de fire savnede, tre voksne og ett barn, er funnet omkommet etter at en fritidsbåt forsvant under en tur i Hadselfjorden i Vesterålen tidlig i går ettermiddag, får Dagbladet bekreftet fra Hovedredningssentralen Nord-Norge.

- To av de omkomne ble funnet i 08.30-tida. De to siste ble funnet rundt klokka 11, sier operasjonsleder Grete Birkeland ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

De omkomne er en thailandsk kvinne på 35 år, hennes 11 år gamle sønn, en afghansk mann på 33 år - alle hjemmehørende Melbu - og en 61 år gammel mann fra Tromsø.

Alle skal ha blitt funnet midt i fjorden med flytevest på; det er fortsatt ikke oppdaget noen spor etter båten.

Ytterligere detaljer omkring hva som skjedde da den 18,5 fots fritidsbåten av typen Bella 572 la ut i Hadselfjorden på en kort tur fra Melbu til Fiskebøl mellom klokka 13 og 14 i går er ikke kjent, men det er kommet meldinger som kan antyde plutselig bølgedannelse.

Turen på fire nautiske mil skulle egentlig tatt «maks ett kvarter», ifølge HRS, men personene ble meldt savnet av pårørende da de ved 21.40-tiden fortsatt ikke hadde nådd målet.

Avbrutt telefonkontakt Det siste livstegnet, to avbrutte mobilsamtaler til andre familiemedlemmer i løpet av ett minutt, er så langt det eneste sporet for hva som kan ha skjedd.

- Et eller annet skjedde klokka 14.45, men hva vet vi ikke. Ifølge de som snakket med dem på telefon skal de ha indikert at de var redde, sier vakthavende redningsleder Frode Iversen til Dagbladet.

- De ringte familie og ga uttrykk for at de hadde et problem, at de var redde for å gå ned, sier operasjonsleder Grete Birkeland.

Hvilke problemer dette kan ha vært er ikke kjent, og noe «den videre etterforskningen må vise», legger hun til. Foreløpige meldinger tyder på at det kan ha vært en del bølger lokalt.

Værvarslinga for området i det aktuelle tidsrommet båten la ut viser lett sørlig vind og «ikke noe som tyder på alvorlige forhold».

- Men her må vi ta forbehold for at det kan ha vært lokalt dårlig vær, sier Iversen.

Kriseteam iverksatt Tre av de omkomne er fra Hadsel kommune.

- Vi fikk melding i natt i 0215-tida og satte kriseledelsen umiddelbart. Utover natta har vi hentet inn ressurspersoner, sier rådmann Jonny Karoliussen i Hadsel kommune til Dagbladet.

Han opplyser at de savnedes pårørende ble samlet i rådhuset, der de nå blir tatt hånd om av kommunens kriseteam etter at meldingen om fire omkomne rammet dem.

- Vi skal ta hånd om dem etter beste evne, sier Karoliussen.

Saken oppdateres.

LETER:  En spesialtrent privatflyger tilknyttet Norsk Aero Klubbs flytjeneste i Bodø bistår i søket etter fire savnede - tre voksne og ett barn - som forsvant under en båttur i Hadselfjorden tidlig i går ettermiddag. To personer er til nå funnet omkommet og leteaksjon etter de andre fortsetter for fullt. Foto: NAKs flytjeneste, Bodø
LETER: En spesialtrent privatflyger tilknyttet Norsk Aero Klubbs flytjeneste i Bodø bistår i søket etter fire savnede - tre voksne og ett barn - som forsvant under en båttur i Hadselfjorden tidlig i går ettermiddag. To personer er til nå funnet omkommet og leteaksjon etter de andre fortsetter for fullt. Foto: NAKs flytjeneste, Bodø Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media