Alle fire funnet i live

Stabssjef Olav Tombre ved sysselmannens kontor på Svalbard er lykkelig over å ha funnet de fire savnede studentene i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no og NTB:) - Vi er overlykkelige, sier stabssjef Olav Tombre ved sysselmannens kontor til Dagbladet.no.

- Det står veldig bra til med alle fire. Den verste skaden så langt er en skulder ute av ledd, forteller en tydelig lettet stabssjef.

Ekstreme værforhold

Studentene og redningsmannskapene er ute i vanskelig terreng på breen Lomonosovfonna, der bresprekker og ekstreme værforhold har gjort redningsoperasjonen svært vanskelig.

Studentene er fortsatt på stedet der de ble funnet. Det er fortsatt dårlig sikt i området, og det vurderes nå alternative måter å frakte studentene ned på.

- Men nå har vi ingen hast, sier Tombre til Dagbladet.no

Alle de fire har vært svært godt utstyrt, og har det etter forholdene veldig bra.

En gruppe på seks personer fra Røde Kors la i ettermiddag ut på scooter fra Sysselmannens base i Longyearbyen, i håp om å kunne ta seg inn til de fire savnede. Omlag to kilometer fra studentenes base måtte de parkere scooterne, og ta seg videre innover ved hjelp av tau og ski.

Fryktet det verste

De fire studentene hadde da vært savnet under ekstreme værforhold i nær to døgn, og redningsmannskapene begynte å frykte det verste.

Rett før ni i kveld kom imidlertid gladmeldingen om at redningsmannskapene var nådd frem til basen - hvor de fant fire glade studenter i god behold.

LETEAKSJON: En scooterpatrulje la onsdag ettermiddag ut fra Sysselmannens base i Longyearbyen i håp om å kunne ta seg inn til de fire savnede ved Lomonosovfonna på Svalbard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer