Alle fire pågrepet

Italiensk politi pågrep den siste mistenkte i Roma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i London er godt fornøyd med arbeidet i dag, da alle de fire mistenkte etter bombingen 21. juli er pågrepet.

Den siste av de fire ble pågrepet i ettermiddag av italiensk politi i Roma. Den mistenktes bror bor i Roma, og politiet har grunnlag for å tro at mannen var der for å gjemme seg, skriver BBC.

Liverpool Street Station ble evakuert og stengt i dag tidlig. Politiet la to kvinner i jern og arresterte dem. I alt fem personer ble arrestert i en væpnet politiaksjonen nær Notting Hill i bydelen Kensington og Chelsea i dag, melder Sky News og BBC News.

Politiet bekrefter nå at en tredjeperson er blitt arrestert i ett annet hus i nærheten av Kensington i vest-London, i følge BBC.

Ifølge AP ble to leiligheter raidet. Politiet ropte ifølge øyenvitnet Lisa Davis til en mann de kalte «Muhammad». Han ble bedt om å ta av seg klærne og komme ut.

En av de fire etterlyste er navngitt som Muktar Muhammad Said.

Nyhetsbilder viser en person iført hvit plastikkoverall bli ført inn i en politibil i Portobello Road/ Basing Street, av politifolk i blå plastikkoveraller. Et øyenvitne sier til BBC News at han så tre personer bli kjørt bort. Politiet skal også ha beslaglagt ryggsekker.

Flere smell skal ha blitt hørt i området og ifølge BBC News kan det ha vært lyden av politiet som brøt seg inn på eiendommen, eller lyden av tåregrassgranater som blir avfyrt.

- Jeg hørte seks høye skudd og en politimann fortalte at det var sjokkgranater, sier øyenvitne Patrick Ball.

Etterpå skal han ha hørt to skudd.

HER SKJER DET: I området Portobello Road/ Basing Street i Notting Hill, Vest-London. Foto: www.streetmap.co.uk
HER SKJER DET: I området Portobello Road/ Basing Street i Notting Hill, Vest-London. Foto: www.streetmap.co.uk Vis mer

- Jeg stakk hodet ut av vinduet. En politimann ga straks ordre om at jeg måtte trekke meg inn i bygningen. Jeg ble på badet i 15 minutter før jeg gikk ut igjen , forteller han videre.

Vitner forteller til kanalen at politiet gikk inn i huset cirka 11.30 lokal tid med maskinpistoler, skjold, tåregass og gassmasker. Området er avsperret.

- Det var masse politibiler og et helikopter her, sier John Athanasiou, som jobber hos en eiendomsmekler i Notting Hill.

Området ligger ikke langt fra stedet der en person prøvde å sprenge en bombe på en t-banevogn torsdag i forrige uke.

VÆPNET AKSJON: Flere skal være arrestert vest i London i dag.
ARRESTERT: Den mistenkte for å ha forsøkt å sprenge en buss ved Shepherd\'s Bush er nå pågrepet.
KAN VÆRE DEN ENE: Den ene av de to terrormistenkte som er tatt skal ifølge BBC News være mannen som prøvde å sprenge Oval Street-stasjonen.