SKJEDDE UTENDØRS: Voldtektene skal ha skjedd inne på området til Oslo Fjordcamping. Foto: TORBJØRN GRØNNING
SKJEDDE UTENDØRS: Voldtektene skal ha skjedd inne på området til Oslo Fjordcamping. Foto: TORBJØRN GRØNNINGVis mer

- Alle fire siktede deltok i voldtekter av norsk kvinne (20)

Tre litauere og tysker pågrepet på Oslo Fjordcamping i natt. Venninne av det antatte offeret slo alarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Fire menn er pågrepet og siktet for voldtekt etter at en 20 år gammel kvinne skal ha blitt utsatt for gjentatte overgrep på Oslo fjordcamping i Hvervenbukta ved Oslo i natt.

De siktede er tre litauiske statsborgere på 21, 32 og 39 år og en 43 år gammel mann fra Tyskland, mens kvinnen er norsk. Både mennene og 20-åringen var ifølge politiet gjester ved campingplassen.

- Alle deltok Politiet mener alle de fire siktede har gjennomført separate overgrep mot den unge kvinnen, og at flere av mennene var tilstede samtidig.

- De er alle siktet for å ha vært delaktige i voldtekt ved samleie. Mennene vil bli avhørt i løpet av dagen. I morgen vil de bli framstilt for varetektsfengsling, på grunn av fare for bevisforspillelse og unndragelse, opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Det var en venninne av 20-åringen som slo alarm til politiet i natt, og de første patruljene kom raskt til stedet for å pågripe mennene som ble utpekt som gjerningsmenn.

Etterlyser vitner Hendelsesforløpet er ennå uklart, men gruppevoldtekten skal ha skjedd utendørs på selve campingplassområdet.

- Vi vil snakke med alle som har gjort observasjoner i området fra 23.30 til 00.30 i natt, og ber slike vitner om å ta kontakt med politiet så fort som mulig, sier Hjort Kraby.

Fornærmede var i morgentimene i dag på voldtektsmottaket ved legevakta i Oslo, og er ennå ikke avhørt.

Det er foreløpig uklart om hun har blitt utsatt for vold i tillegg til de seksuelle handlingene, og politiet hadde i formiddag ikke fått opplysninger om at kvinnen hadde hatt kontakt med mennene i forkant av voldtektene.

- Horribelt Politiets krimteknikere har i dag sikret spor på åstedet på Oslo fjordcamping, og flere vitneavhør vil trolig bli gjort i løpet av dagen.

De siktede skal alle ha vært alkoholpåvirket, og det ble tatt utvidede blodprøver av dem like etter pågripelsene.

Zulfi Hussain, som driver Oslo Fjordcamping, sier han hadde tre vakter på jobb i går kveld, og én nattevakt. Det skal ha blitt rapportert om bråk eller kranglig mellom gjester tidligere på kvelden, men personalet vet ikke om dette kan knyttes til de antatte voldtektene.

- Jeg synes det er horribelt når slike ting skjer. Det skal ikke skje, sier  Hussain til Dagbladet.