Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle fly i normalrute i dag

SAS: - Vi avlyser askealarmen.

 BARE RØYK OG DAMP:  Grimsvatn-vulkanen fotografert klokka 05 onsdag morgen. Det kommer fortsatt bare askefri damp og røyk. FOTO: AGUST GUDBJØRNSSON, REUTERS/SCANPIX.
BARE RØYK OG DAMP: Grimsvatn-vulkanen fotografert klokka 05 onsdag morgen. Det kommer fortsatt bare askefri damp og røyk. FOTO: AGUST GUDBJØRNSSON, REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SAS, Norwegian og Widerøe flyr etter planen på alle flyplasser i dag.

Her finner du oversikten over dagens flytrafikk på samtlige 46 flyplasser som Avinor har ansvaret for.

- Askealarmen er avlyst for denne gangen. Fra nå er det også normaltrafikk til Island, Svalbard, Skottland og Tyskland sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge til Dagbladet.

Tyske flyplasser var «friskmeldt» klokka 22 i går kveld.

I går kveld ble det varslet askeskyer mot Helgeland og andre deler av Midt-Norge.

Midt-Norge friskmeldt Fra klokka 08 i dag er også denne sonen friskmeldt. Det innebærer at Widerøe, som ville fått de største problemene her, kan fly som normalt.

- Ironisk nok viser de siste målingene at Island har det mest askefrie luftrommet. Så lenge vulkanen har sluttet å spy opp aske, kan ikke de partiklene som er i drift gjøre noen skade, slik SAS vurderer ekspergtenes tolkninger, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.

Bare et 10-talls SAS-flyginger av 3 500 avganger er blitt innstilt under vulkanutbruddet denne gangen.

Norwegian er mer forsiktig med å avlyse askefaren.

- Alle flyginger går som normalt i dag. Og vi følger tett med på askemålingene, sier pressetalskvinne Åsa Larsson til Dagbladet.

- Når som helst igjen Britiske Volcanic Ash Advisory Centre (VAAC), som registrerer aske over hele det internasjonale luftrommet, har full beredskap i tilfelle nye askeutslipp på Island.

- Vulkanen er fortsatt aktiv, men med lav seismisk aktivitet. Dette betyr at det fortsatt er fare for ytterligere askeutslipp som kan skje når som helst.

- Derfor fortsetter vi å overvåke vulkanen og informasjonen vi får om utbruddet, sier Helen Chivers hos VAAC i London til Dagbladet.

I løpet av formiddagen i dag vil Meteorologisk institutt vurdere om det er behov for flere beregninger av askekonsentrasjonen i norsk luftrom.

 I SKYGGEN AV VATNAJØKUL:  Vulkanutbruddet - her i ufarlig utblåsning i går - ligger ved kanten av Islands største isbre Vatkajøkul. FOTO: AGUST GUDBJØRNSSON, REUTERS/SCANPIX.
I SKYGGEN AV VATNAJØKUL: Vulkanutbruddet - her i ufarlig utblåsning i går - ligger ved kanten av Islands største isbre Vatkajøkul. FOTO: AGUST GUDBJØRNSSON, REUTERS/SCANPIX. Vis mer