Alle følgerne slettes

Twitter er hard i klypa, og sletter alle følgerne til den amerikanske presidentens offisielle Twitter-konto.

PÅ VEI UT: Donald Trump og førstedame Melania Trump har ikke lenge igjen i Det hvite hus. På Twitter gjøres det klart for overgangen til Biden-administrasjonen. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / NTB
PÅ VEI UT: Donald Trump og førstedame Melania Trump har ikke lenge igjen i Det hvite hus. På Twitter gjøres det klart for overgangen til Biden-administrasjonen. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Twitter bekrefter at alle 33 millioner følgere av kontoen til den amerikanske presidenten vil bli slettet innen kort tid.

Beslutningen gjelder flere store Twitter-konti, deriblant @POTUS (President of The United States) og @FLOTUS (First Lady of The United States).

Slettingen skjer når demokraten Joe Biden overtar Det hvite hus fra Donald Trump 20. januar 2020.

Den britiske rikskringkasteren BBC melder at Joe Bidens medarbeidere skal ha motarbeidet Twitters beslutning, men at Twitter ikke lot seg rikke i saken.

Alle som følger @POTUS i dag, vil bli gitt en automatisk mulighet til å bli med videre, men brukerne må aktivt akseptere dette, ifølge BBC.

Da Trump overtok presidentjobben fra Barack Obama i 2016, fikk han alle følgerne på den offisielle presidentkontoen på Twitter i samme slengen.

Slik blir det altså ikke denne gang: Joe Bidens tid som @POTUS starter med null følgere.

Bidens personlige Twitter-konto, som har nærmere 22 millioner følgere, forblir selvsagt upåvirket av slettingen. 2,6 millioner av disse følgerne har sluttet seg til rekkene etter Bidens valgseier i november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer