Alle fornøyd med taggerdom

Den 18-årige stortaggeren fikk 18 måneders fengsel - til forsvarerens, Oslo Sporveiers, politiets og byrådets store begeistring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Byrettsdommer Claus Brynildsen gjorde alle til lags da han klokka 14 i dag forkynte taggerdommen. 18-åringen fra Groruddalen fikk 11 måneders ubetinget pluss 7 måneders betinget fengsel med en prøvetid på 2 år. Han må også betale Oslo Sporveier 80 000 kroner i erstatning.

- Straffen er grei. Fratrukket varetekta på 172 dager er min klient ute om snaue to måneder, sier forsvarer Arild Langenes.

18-åringen fikk to uker på å avgjøre om han vil anke, men vil med all sannsynlighet godta dommen.

Kun én «Yeva»

- Dette høres bra ut. Vi begynner å få et effektivt våpen mot stortaggerne, sier politiinspektør Jørn Mejdell Jakobsen i Stovner-politiet.

Han har ikke lest dommen selv, men synes det virker som om Oslo byrett langt på vei har gitt politiet medhold i at bare én person står bak en signatur. I dette tilfellet var 18-åringen tiltalt for å ha tagget «Yeva» i 130 tilfeller.

Aktor frafalt fem tilfeller, og taggeren ble bare frikjent for fire. Dette til tross for at han kun var tatt på fersk gjerning noen få ganger. Han innrømmet bare rundt halvparten av tiltalepunktene. Likevel mente dommeren at det bare var 18-åringen som hadde sprayet og tusjet «Yeva» på vegger og t-banevogner siden 1996.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer