Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle forventer at Trump tar seieren i den «ville vesten». Spørsmålet er hvem som blir nummer to

Primærvalg i Nevada i natt norsk tid.

 FRIVILLIG:  Bonnie McDaniel er frivillig og gjør klar stemmesedler for kveldens nominasjonsmøte på Western High School i Las Vegas i Nevada. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
FRIVILLIG: Bonnie McDaniel er frivillig og gjør klar stemmesedler for kveldens nominasjonsmøte på Western High School i Las Vegas i Nevada. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt bestemmer republikanerne i Nevada seg for hvem de ønsker at skal representere det republikanske partiet i presidentvalget senere i år.

Donald Trump, Ted Cruz og Marco Rubio er kandidatene som til nå leder løpet. Men det er ikke knyttet spenning til hvem som kommer til å vinne i natt, skal vi tro amerikanske medier:

Milliardæren Trump er nemlig overveldende favoritt.

Hvem som tar andreplassen i natt, er spørsmålet som er aller mest spennende i natt. CNN skriver at usikkerheten omkring hvem som får andre pallplass på godt vis befester Nevadas stilling som den amerikanske politikkens «ville vesten».

Og nominasjonsmøtene er nå i gang i Nevada. Resultatene vil begynne å tikke inn i løpet av natta.

1000 i kø for å stemme Dagbladet er på plass utenfor møtet på Westen High School i Las Vegas hvor det sto opp til 1000 mennesker i kø for å komme inn.

Republikanerne appellerer i stor grad til hvite og eldre amerikanere. Slik så også køen ut.

Inne i kantina har et titalls frivillige forberedt møtet hvor de skal stemme over hvem de ønsker. Trump vinner trolig. Kampen om andreplassen står sannsynligvis mellom senatorene Ted Cruz og Marco Rubio.

Forsøker å omvende de usikre Det er stor oppmerksomhet rundt valget, og mange har tatt på seg T-skjorter eller bærer plakater og klistremerker for å vise hvem de støtter.

Utafor lokalet forsøker valgkampmedarbeidere å overbevise velgerene som ikke allerede har bestemt seg hvor hvilken av de republikanske kandidatene de mener egner seg best til USAs høyeste embete.

- Perfekt for Trump Ifølge en republikansk Trump-medarbeider Politico har snakket med, er Nevada så egnet for Trump-seier som overhodet mulig.

- Nevada har alltid vært perfekt for Trump. Han er en «flashy» milliardær med bånd til gambling. Det kan ha sinket ham i Iowa, men i Nevada vil det bli omfavnet og feiret. Staten er hans å tape, men det kommer han ikke til å gjøre, sier medarbeideren.

 TÅLMODIG:  Ledsagerhunden Suzette venter tålmodig på eierne sine mens de registrerer stemmene sine på Western High School i Las Vegas. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
TÅLMODIG: Ledsagerhunden Suzette venter tålmodig på eierne sine mens de registrerer stemmene sine på Western High School i Las Vegas. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer