«Alle fra Litauen som bor i Bergen vet at Monika ble drept. Det har vi sagt til det norske politiet.»

Det sa 32-åringen fra Litauen til en litauisk avis 7. desember 2011. Nå er han siktet for å ha drept Monika Sviglinskaja (8).

TRIST SAK: Migle Raskeviciute får frysninger når hun ser bilde av den drapssiktede mannen.  Foto: Tor Erik H. Mathiesen
TRIST SAK: Migle Raskeviciute får frysninger når hun ser bilde av den drapssiktede mannen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTRA (Dagbladet): Migle Raskeviciute kjente moren til Monika Sviglinskaja godt. De jobbet sammen i et bakeri i byen Jonava i Litauen før de bestemte seg for å reise til Norge og Sotra for å jobbe ved Sotra Fiskeindustri.

- Vi reiste til Norge i 2007 og har hatt et ganske nært vennskap. Da det verste sjokket hadde lagt seg og hun var klar for å snakke om det triste som hadde skjedd med Monika, fortalte hun at det måtte være eks-samboeren hennes som hadde drept datteren. Derfor var overraskelsen stor da vi kunne se at denne mannen var intervjuet i en avis i Litauen, sier Migle Raskeviciute.

Hun finner fram til avisa Lietuvos Rytas og avisartikkelen av 7. desember 2011. Der forteller mannen, som nå er drapssiktet, at alle som kjente moren til Monika mente at dattere måtte ha blitt drept.

I avisa står det: «Alle fra Litauen som bor i Bergen vet at Monika ble drept. Det har vi sagt til det norske politiet. Selv 20 norske politietterforskere klarer ikke å finne ut hva som gjorde at hun døde. Jeg kjente Monika og har hjulpet henne med å forstå matematikk. Det var ikke hennes styrke.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer