Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Alle fra Litauen som bor i Bergen vet at Monika ble drept. Det har vi sagt til det norske politiet.»

Det sa 32-åringen fra Litauen til en litauisk avis 7. desember 2011. Nå er han siktet for å ha drept Monika Sviglinskaja (8).

TRIST SAK: Migle Raskeviciute får frysninger når hun ser bilde av den drapssiktede mannen.  Foto: Tor Erik H. Mathiesen
TRIST SAK: Migle Raskeviciute får frysninger når hun ser bilde av den drapssiktede mannen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTRA (Dagbladet): Migle Raskeviciute kjente moren til Monika Sviglinskaja godt. De jobbet sammen i et bakeri i byen Jonava i Litauen før de bestemte seg for å reise til Norge og Sotra for å jobbe ved Sotra Fiskeindustri.

- Vi reiste til Norge i 2007 og har hatt et ganske nært vennskap. Da det verste sjokket hadde lagt seg og hun var klar for å snakke om det triste som hadde skjedd med Monika, fortalte hun at det måtte være eks-samboeren hennes som hadde drept datteren. Derfor var overraskelsen stor da vi kunne se at denne mannen var intervjuet i en avis i Litauen, sier Migle Raskeviciute.

Hun finner fram til avisa Lietuvos Rytas og avisartikkelen av 7. desember 2011. Der forteller mannen, som nå er drapssiktet, at alle som kjente moren til Monika mente at dattere måtte ha blitt drept.

I avisa står det: «Alle fra Litauen som bor i Bergen vet at Monika ble drept. Det har vi sagt til det norske politiet. Selv 20 norske politietterforskere klarer ikke å finne ut hva som gjorde at hun døde. Jeg kjente Monika og har hjulpet henne med å forstå matematikk. Det var ikke hennes styrke.»

I tillegg forteller den drapssiktede 32-åringen i artikkelen at han har brukt mye energi på å hjelpe politiet med etterforskningen.

Frysninger - Jeg får frysninger når jeg ser bildet av ham, sier Migle Raskeviciute og finner fram en hettegenser.

Hun reiste sammen med tre andre venninner fra Sotra til Jonava i Litauen for å være tilstede da Monika ble begravd.

- Det var så mange hvite blomster på graven. Vi er mange som har vært veldig triste for at dette skjedde. Nå håper vi at politiet kan få oppklart saken. Det vil være det beste for moren.

Daglig leder Kjell Inge Eide i Sotra Fiskeindustri sier at moren til Monika Sviglinskaja er en pålitelig og grei dame.

- Alle vi som kjente henne fra arbeidsplassen reagerte med sjokk da vi fikk vite at datteren var død 14. november 2011. Moren hadde mange venner fra Lithauen som jobber her. En stund etter at datteren var begravd i Litauen kom hun tilbake på jobb, men hun sluttet for vel ett år siden. Nå jobber hun ved en annen fiskeribedrift et annet sted i Norge, sier Eide.

Han forteller til Dagbladet at det ikke var noen på fiskeribedriften som trodde at datteren hadde avsluttet livet på egen hånd.

- Kunne ikke forstå - Ingen av oss i bedriften kunne forstå at politiet henla saken etter ni måneders etterforskning. Det var så mye rart i denne saken. Da etterforskningen ble gjenopptatt var det et lyspunkt. Nå liker vi at de har pågrepet en mann, sier Kjell Inge Eide.

Det som har talt for at det må ha vært et drap er at jenta flere ganger om morgenen forsøkte å ringe sin mor. Jenta følte seg ikke vel og hadde bestemt seg for å bli hjemme fra skolen. Da moren oppdaget ubesvarte meldinger på sin telefon, ringte hun tilbake uten å få svar. Da reiste hun hjem sammen med en venninne. Der fant de datteren død.

Utgangsdøra til sokkelleiligheten var knust og mobiltelefonen til datteren var borte. Vennene kunne ikke tro at en ellers glad jente på åtte år skulle ha tatt sitt eget liv.

HAR ET HÅP: Daglig leder Kjell Inge Eide i Sotra fiskeindustri, sier at alle venner av Monikas mor håper at politiet endelig klarer å oppklare saken.  Foto: Tor Erik H. Mathiesen
HAR ET HÅP: Daglig leder Kjell Inge Eide i Sotra fiskeindustri, sier at alle venner av Monikas mor håper at politiet endelig klarer å oppklare saken. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling