Alle fryktes omkommet i flystyrt

NEW HAMPSHIRE(Dagbladet): Et Alaska Airline jetfly med 88 personer styrtet i Stillehavet nordvest for Los Angeles i natt. Alle fryktes omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flight 261 meldte om mekaniske problemer og ville nødlande på Los Angeles internasjonale flyplass ved halv to-tiden i natt norsk tid. Flyet var på vei fra Puerto Vallarta i Mexico til San Francisco , men styrtet i havet ved Point Mugu nordvest for Los Angeles.

Flyet var en åtte år gammel MD 83 som tilhører McDonnell Douglas MD-80 serien, og hadde 83 passasjerer og fem crewmedlemer ombord. I natt var bare to omkomne funnet.

Tekniske problemer

En talsmann for flyselskapet sa i natt at flyet hadde radiokontakt med Los Angels lufthavn fordi flyet hadde problemer med stabilisatoren da det forsøkte å lande. Flyet hadde vært på service dagen før det styrtet. Amerikansk kystvakt har i hele natt lett etter overlevende uten å finne noen. Området er fullt av vrakrester og oljesøl. Flyet styrtet fra en høyde på 17 000 fot.

Det er ikke kaldere i vannet enn at folk kan overleve i flere dager, og kystvakta har lovet å lete i flere dager.

Har styrtet tidligere

Alaska Airline har mer enn 12 millioner passasjerer hvert år og har ruter i Alaska, Canada, Mexico og fem vestlige delstater og har hovedkvarter i Seattle. Flyselskapet har hatt to fatale styrt siden 1970, begge i Alaska.

Passasjerlistene er ennå ikke lagt fram, så det er ennå uklart om det var nordmenn om bord.

STYRTET: 88 mennesker fryktes omkommet etter at et passasjerfly fra Alaska Airlines styrtet utenfor Los Angeles i natt.