Alle funnet i god behold etter leteaksjoner i Troms

Ektepar og to hundekjørere ble meldt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både ekteparet i 50-årene og to hundekjørere som var savnet i Troms, kom mandag til rette.

- Ekteparet er funnet i god behold av Lyngen Røde Kors, sier redningsleder Sten Rune Nikolaisen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.

Ekteparet kom ikke tilbake etter en skutertur søndag kveld. Turen skulle ta en times tid i godt vær, kanskje to timer i dårlig vær. Men ekteparet ble overrasket av været og måtte slå leir for å søke ly over natta.

Hovedredningssentralen fikk melding om funnet klokka 7.38.

Slitne hunder

De to hundekjørerne som var savnet i Dividalen, ble også funnet av en skuterpatrulje fra Røde Kors mandag formiddag.

- Hundene var så slitne søndag kveld at de ikke hadde mulighet til å gjøre annet enn å ta kvelden. De to mennene er i god behold, men hundene er veldig slitne, sier operasjonsleder Arild Falch Johansen i Troms politidistrikt.

Mennene skulle være fremme i Målselv søndag kveld, men dukket ikke opp som ventet. Et redningshelikopter og seks snøskutere deltok i søket.

Mange aksjoner

Som følge av det dårlige været i Nord-Norge, har svært mange hatt behov for hjelp. I løpet av ett døgn gjennomførte redningstjenesten i Nord-Norge tolv redningsaksjoner. Til sammen 30 personer er reddet eller assistert.

- Det har vært gjennomført redningsaksjoner i Fauske, Tromsø, Målselv, Storfjord, Nordreisa, Alta, Kautokeino og Porsanger kommuner. Fellesnevneren ser ut til å være at værforholdene har blitt for dårlige til at man har klart å gjennomføre turer på ski, på snøskuter eller med hundespann etter planen, og dermed har blitt savnet, skriver Hovedredningssentralen i Nord-Norge i en pressemelding.

De finner det også på sin plass å minne friluftsfolket på at vinteren i Nord-Norge ikke er helt over enda.

(NTB)