- Alle går med en klump i magen

Ordfører Oddmund Klakegg i Jølster kommune forteller om et preget lokalsamfunn etter ekstremværet det siste døgnet.

SE TV: Ordfører i Jølster kommune, Oddmund Klakegg, var på familieferie da han hørte at kommunen hans var rammet av jordras. Reporter: Frode Andresen. Foto/video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JØLSTER/OSLO (Dagbladet): - Det er tragisk å oppleve dette her. Alle går med en klump i magen. Materielle skader kan repareres, men når liv går tapt, er det uopprettelig.

Oddmund Klakegg, ordfører i Jølster kommune, er tynget av ekstremværet i hjemkommunen - som trolig har tatt liv, og har slått ut kommunikasjon og trafikk. Flere veier og bruer er stengt av jordskred og elver som rant over i går.

- Dette er noe som preger kommunen, selvfølgelig - når det er en antatt omkommet i den voldsomme ulykken [en mann i 50-åra antas omkommet etter at bilen hans ble feid i vannet]. Det er veldig mye som har skjedd det siste døgnet. Dette har nok skaket opp lokalsamfunnet her, sier ordføreren til Dagbladet.

Ti personer er ennå ikke gjort rede for. Fem basestasjoner er slått ut, og langs veiene ved Jølstervannet har minst 150 personer blitt evakuert.

- Dette er et område hvor det bor 1500-1600 mennesker. Kommunikasjonen er dårlig, det er ingen veier inn eller ut, og mobildekningen er nede. Det er et møysommelig arbeid med å gjøre rede for alle. Samtidig er det en god del reisende som blir stående fast i området. Det er ingenting som tilsier at noe skal ha tilstøtt de ti som vi ikke helt har sjekket ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer