DRAP OG TERRORAKSJONER: Islamske grupperinger i Nord-Nigeria har de seinere åra gjennomført en rekke aksjoner med likvideringer, bortføringer og bombeangrep. Her poserer ei gruppe islamister foran et satelittbilde av et fengsel i Bauchi, like ved stedet hvor sju arbeidere ble kidnappet tidligere i år. Samme gruppe tok livet av 18 personer under et selvmordsangrep rettet mot FN-kontoret i Abuja i 2011. Arkivfoto: AFP PHOTO / NTB Scanpix
DRAP OG TERRORAKSJONER: Islamske grupperinger i Nord-Nigeria har de seinere åra gjennomført en rekke aksjoner med likvideringer, bortføringer og bombeangrep. Her poserer ei gruppe islamister foran et satelittbilde av et fengsel i Bauchi, like ved stedet hvor sju arbeidere ble kidnappet tidligere i år. Samme gruppe tok livet av 18 personer under et selvmordsangrep rettet mot FN-kontoret i Abuja i 2011. Arkivfoto: AFP PHOTO / NTB ScanpixVis mer

- Alle gislene er drept

Europeiske arbeidere bortført i Nigeria skal være likvidert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De sju europeiske arbeiderne som ble bortført i Nigeria i februar, er drept.

Det melder nettstedet Site Monitoring Service.

La ut video I dag har gruppa ifølge NTB offentliggjort en uttalelse og en video som skal vise de døde gislene.

I uttalelsen sier gruppa at den bestemte seg for å drepe gislene på grunn av Storbritannia og Nigerias forsøk på å redde dem. Blant de bortførte var en brite, italiener, greker og fire libanesere.

Byttet sitt mål Det var 7. februar at væpnede gjerningsmenn kidnappet de sju utenlandske arbeiderne i Nord-Nigeria.

Angrepet fant sted i Jamaare i delstaten Bauchi.

Gislene var ansatt i det nigerianske bygningsfirmaet Setraco, som bygger veier i området.

Ifølge rapportene var angrepet først rettet mot et lokalt fengsel, for deretter å ha skiftet til firmaet Setraco.

Ny gruppe
Islamistgruppen Ansar al-Muslimeen uttalte noen dager senere at de sto bak bortføringen. Gruppen har tilknytning til al-Qaida og anses som en ny gruppe i Nigeria.

Den tok blant annet på seg ansvaret for bortføringen av en franskmann i desember. Det spekuleres på om gruppen har direkte koblinger til Boko Haram, en gruppe islamistiske opprørere som siden 2009 skal ha drept hundrevis av mennesker nord i Nigeria.

Drapsrekke Nord-Nigeria har opplevd stadige angrep fra militante islamister det siste halvannet året, ifølge AP.

Minst 729 slike drap skal ha blitt utført bare i 2012.

Kidnapping med mål om løsepenger har også blitt mer utbredt nord i landet.

Uviss skjebne Et annet sted sitter fortsatt en fransk familie kidnappet av nigerianske islamister. Familien på sju ble kidnappet i Nord-Kamerun i slutten av februar.

Gruppa Boko Haram holde de tre voksne og fire barna ansvarlige for den franske presidentens engasjement i Mali.

Videobilder av gislene ble lagt ut på Youtube.

- Disse bildene er sjokkerende for oss alle. De viser en ondskap uten grenser og alle tilgjengelige ressurser mobiliseres, uttalte den franske utenriksministeren Laurent Fabius.

Militæraksjon Fredag aksjonerte Den nigerianske hæren mot medlemmer av Boko Haram, melder NTB.

20 islamister skal ha blitt drept og 25 pågrepet i en militær operasjon i byen Maiduguri nord i landet.

Maiduguri er bastionen til den islamistiske gruppen Boko Haram. Til sammen 22 personer ble drept under operasjonen, 20 dem var mistenkte islamister. I tillegg ble to soldater drept i sammenstøtet.

Tre soldater ble også skadd. Islamistgruppen har siden 2009 drept minst 3.000 mennesker i den nordlige delen av Nigeria. Det er uklart om det er noen sammenheng mellom militæraksjonen og de to nevnte gisselsituasjonene.