Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alle gislene er satt fri

De 15 siste vestlige gislene i Algerie skal være løslatt, opplyser militære kilder i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke klarte spesialstyrker å redde 17 av de vestlige gislene etter 82 dager i Sahara.

Men ytterligere 15 gisler ble holdt fanget. Noen av dem har vært i fangenskap i tre måneder.

- De gjenværende kidnappede turistene er satt fri, sier en militærkilde i ørkenbyen Illizi til nyhetsbyrået Reuters i ettermiddag.

Ytterligere en algirsk kilde og en vestlig diplomat bekrefter opplysningene.

Det er ikke klart om de ble satt fri med makt, eller om kidnapperne ga dem fra seg frivillig. Kilden sier imidlertid at alle gislene skal være i god behold.

Et tysk fly skal ha landet i Algerie for å frakte ut de 10 tyskerne, de fire sveitsere og nederlenderen som har vært fanget.

- De vil reise inn til hovedstaden i ettermiddag før de returnerer til sine hjemland, sier kilden til Reuters. Algirske myndigheter har fryktet at aksjonen som klarte å hente ut de 17 gislene forrige uke skal ha satt livet til de gjenværende 15 i fare. Den islamske gruppa som tok dem til fange skal ha forbindelser med terrornettverket al-Qaida.

Gruppe skal ha krevd løsepenger for å finansiere terroraksjoner, sier en kilde til Reuters.

SEKS GRUPPER:  Det var totalt seks ulike grupper med turister som forsvant i Sahara i løpet av februar i år. Nå skal alle være satt fri. Foto: SCANPIX/AFP
SEKS GRUPPER: Det var totalt seks ulike grupper med turister som forsvant i Sahara i løpet av februar i år. Nå skal alle være satt fri. Foto: SCANPIX/AFP Vis mer

Angrep med 100 mann

Forrige tirsdag angrep 100 spesialstyrker kidnappernes skjulested, og løslot 17 av gislene. En lokal avis opplyste da at en soldat og inntil ni opprørere ble drept under aksjonen. Skuddvekslingen skal ha foregått i flere timer.

Myndighetene mener at gruppa som kaller seg GSPC, Salafists Group for Preaching and Combat, er med i terrornettverket til Osama bin Laden.

Gruppa har eksistert i fem år og ledes av Hassan Hattab. De skal ha gått sammen med gruppa Armed Islamist Group (GIA), som det siste tiåret har kjempet for å danne en ren islamsk stat.

Hele gisseldramaet startet da 32 turister, som var med i flere forskjellige grupper på ørkensafari, forsvant i februar i den algirske delen av Sahara.

<B>32 GISLER SATT FRI: I dag ble ytterligere 15 gisler satt fri i Algerie.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media