- Alle gislene i live

- Alle de utenlandske gislene på Filippinene er i live. Meldingene om at to av dem skulle ha dødd, er feil, sier guvenøren i Sulu-provinsen, Abdusakur Tan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tan avsanner i dag meldingene om at to gisler er døde på telefon til nyhetsbyrået Reuters fra øya Jolo, der også gislene blir holdt av en muslimsk geriljagruppe.

Tidlig i dag meldte en lokal TV-stasjon at to av de ti utenlandske gislene skulle være døde. Et kvinnelig gissel skulle ha fått hjerteslag, mens en mann skulle ha blitt drept da han kom i kryssild mellom den muslimske geriljaen og de militære.

TV-stasjonen sa at Abu Sayyaf-geriljaen hadde sagt til dem at to hvite var døde, men at han ikke visste hvilken nasjonalitet de hadde.

- De understreket at de ikke hadde drept gislene. Mannen døde av en kule på avveie, og kvinnen av hjerteslag, sa TV-stasjonen, som også sa at deres kilde var «kommandant Robot», angivelig sjefen for gruppa som holder gislene.

Senere avsannet guvernøren i den autonome muslimske provinsen, Nur Misuari, som fungerer som mekler, meldingene. Han hevdet at de bare var såret i skuddvekslingen.

Sammenstøtene på øya Jolo, dit de 21 gislene, hvorav ti utlendinger, ble tatt etter at de ble bortført fra en malaysisk ferieøy, startet tirsdag og fortsatte inn i natten.

Blant gislene er det tre tyskere, to finner, to franskmenn, to sørafrikanere og en libaneser.

Skytingen brøt ut dagen etter at flere journalister møtte gislene, som tryglet om å bli reddet og fortalte at de var sultne, syke og redde.

(NTB-Reuters-AFP)