Alle gislene løslatt

Samtlige gisler skal være løslatt fra det kaprede afghanske flyet på Stansted i London. - Vi undersøker nå flyet, sier en talsmann for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi antar at flyet er tømt og at kapringen nå er over, sa assisterende sjef for Essex-politiet Joe Edwards ifølge NTB.

Like etter klokka 04.00 i dag tidlig begynte det som skulle vise seg å bli slutten på det fire døgn lange kaprerdramaet. Et lys ble plutselig tent inne i flyet. En mann kom ut og plukket opp en boks fra bakken. To personer forlot flyet kort tid etter denne hendelsen. Og like etter kunne flere kvinner og samtlige 21 barn ombord forlate det kaprede flyet. Samtlige gisler forlot flyet rolig med hendene over hodet. Deretter ble de tatt i mot av britisk politi og kjørt bort i ventende busser.

Totalt 85 personer forlot flyet klokka 04.15. Tre timer seinere - like etter klokka 07.00 fikk de siste 65 gislene forlate flyet.

Det spekuleres i at 40 av gislene kjente kaprerne fra før. Men dette er ikke bekreftede opplysninger. Polititet har ikke sagt noe om hvilke krav kaprerne stilte. Det har vært spekulert i at kaprerne ønsket asyl i Storbitannia, men det er heller ikke bekreftet av politiet.

– Nå må vi forsikre oss om at gislene er i god behold - og sende dem til et trygt sted. Vi må også identifisere gislene og kaprerne, la Edwards til.

(Dagbladet :på nettet følger saken)

ENDELIG OVER: De siste gislene forlater flyet i en ventende buss.