Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle gislene sluppet fri i Irak

Politiet raidet Bagdad for å frigi de kidnappede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle gislene som ble tatt til fange tirsdag i Bagdad , skal nå være frigitt. Det skriver BBC

Det skal ha vært politiraid flere steder i byen som har ført til at gislene er frigitt, opplyser en talsmann for irakiske myndigheter.

Tirsdag ble rundt 20 av gislene frigitt, mens de siste skal ha blitt sluppet fri like før midnatt lokal tid (klokken 22:00) i følge sikkerhetsrådgiver Wafiq al-Sammarai.

De første meldingen gikk ut på at det var mellom 100 og 150 gisler. Senere på dagen gikk irakiske myndigheter ut og sa antallet var lavere, uten å kunne si nøyaktig.

Bevæpnede menn, kledd i uniformer som er svært like det irakiske politiets, tok gislene da de stormet utdanningsdepartementet. Uniformene de bar, ligner på de som nylig ble tatt i bruk, nettopp med den hensikt at de skulle være vanskelige å kopiere.

Kvinnene ble låst inne, mens mennene ble ført vekk. Av de 20 første som ble frigitt, kommer det frem at gislene ikke ble ført langt avsted, og ikke ut av Bagdad.

Vitner sier politit som var tilstede ikke grep inn, da rundt 20 menn stormet departementsbygningen.

Få timer senere ble fem politimenn arrestert for tilknytning til kidnappingen, en av dem politisjefen i Karrada-distriktet, der kidnappingen skjedde.

STØRSTE Departementsbygningen, der flere titalls mennesker ble kidnapped av politikledde menn tirsdag, vitnet om den største enkeltkidnappingen i Irak så langt. Foto: SCANPIX/AP
STØRSTE Departementsbygningen, der flere titalls mennesker ble kidnapped av politikledde menn tirsdag, vitnet om den største enkeltkidnappingen i Irak så langt. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
image: Alle gislene sluppet fri i Irak

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!