Alle gisler satt fri

Russiske sikkerhetstyrker stormet fredag byen Naltsjik på jakt etter de militante islamistene som har tatt livet av minst 108 personer de siste dagene. De to siste gislene ble befridd fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsstyrkene stormet fredag morgen en butikk og satte fri de siste gislene som ble holdt fanget i Naltsjik.

Tre opprørere holdt to gisler fanget i suvernirbutikken, melder nyhetsbyrået ITAR-Tass.

Stormingen skjedde en dag etter at militante islamister angrep politistasjoner og offentlige bygninger i byen Naltsjik i Kaukasus. Angriperne tok til sammen 15 gisler rundt omkring på forskjellige kontor og i butikker.

Russiske myndigheter hevder å ha kontroll over opprørerne i byen sent fredag kveld, melder TV 2.

108 drept

Ifølge offisielle kilder ble minst 108 mennesker drept, blant den 61 opprørere. Gisler ble holdt fanget på politistasjonen i timer etter at kampene var slutt. Tsjetsjenske opprørere har påtatt seg ansvaret for aksjonen.

President Vladimir Putin ga ordre om å stenge av byen for å hindre opprørere i å slippe ut.

Noen av opprørerne prøvde å slippe ut av byen i en bil, men den kolliderte med et tre og alle ble drept av sikkerhetsstyrkene. Det er usikkert hvor mange opprørere det dreier seg om, melder ITAR-Tass.

Urolig region

Fredag kveld fastslo myndighetene at alle «lommer av aktiv motstand» hadde blitt slått ned på i løpet av dagen. Myndighetene frykter imidlertid at opprørerne kan ha gjemt seg blant sivilbefolkningen for å omgruppere seg.

President Vladimir Putin sier at Russland vil slå hardt ned på alle angripere, men blodbadet i Naltsjik er nok et eksempel på hvordan volden sprer seg i den svært ustabile Kaukasus-regionen.

(ANB-AP)

STORMET BYEN: Russiske spesialstyrker jaktet på de militante islamistene.