Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle gjort rede for etter snøskred i Alpene

To skoleelever og en skiturist mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire skoleelevene som var savnet etter snøskredet i Alpene, er nå i trygghet, opplyser Frankrikes utdanningsdepartement.

To skoleelever på 14 og 16 år samt en ukrainsk skiturist mistet livet i skredet ved feriestedet Deux-Alpes i de franske alpene. I tillegg er elevenes lærer fraktet til sykehuset i Grenoble med alvorlige skader.

Totalt var det 19 elever i gruppen som var på skitur i alpene. Foruten de to som omkom, er alle gjort rede for og i trygghet, bekrefter Frankrikes utdanningsdepartement.

- Etterforskningen vil vise hvorfor læreren, som selv ble skadd, tok gruppen med til en løype som ikke var åpen. Hvordan kan du ta med deg barn i en stengt løype etter en periode med kraftig snøfall, sier ungdoms- og idrettsminister Patrick Kanner.

Dusinvis av redningsarbeidere, hunder og helikoptre har gjennomsøkt løypa der elevene befant seg. Onsdag kveld ble det meldt at ingen flere er savnet etter skredet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media