Alle gruvearbeiderne er døde

I Polen er alle de savnede funnet omkommet. 23 menn døde i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med de 15 som i natt og i dag tidlig ble funnet døde, er til sammen 23 personer bekreftet omkommet etter tirsdagens ulykke i kullgruven i byen Ruda Slaska.

I morgentimene hadde to av arbeidere fortsatt status som savnet, men klokken 05.48 kom meldingen om at siste person var funnet død.

Eksplosjon

Ulykken skyldtes en gasseksplosjon som både førte til høye temperaturer, sammenraste gruveganger og oversvømmelser etter at en pumpe ble satt ut av funksjon.

Arbeiderne befant seg hele 1.000 meter under bakken og redningsfolkene har hatt en vanskelig jobb med å nå fram til ulykkesstedet.

Farlig gass

Redningsarbeidet måtte ifølge nyhetsbyrået NTB i går innstilles en stund da det ble målt høye konsentrasjoner av metangass i gruven.

Arbeiderne var i gruven for å hente utstyr fra denne delen av gruva som allerede ble ansett som farlig.

VANSKELIG: Lederen for redningsarbeidet, Boguslaw Ozug, har en vanskelig oppgave. Arbeiderene er fortsatt begravd under 300 meter med stein, og arbeidet trues av farlige gasser. Foto: Scanpix
VANSKELIG: Lederen for redningsarbeidet, Boguslaw Ozug, har en vanskelig oppgave. Arbeiderene er fortsatt begravd under 300 meter med stein, og arbeidet trues av farlige gasser. Foto: Scanpix Vis mer
LITE HÅP: Det fryktes at alle de 23 gruvearbeiderne som var i gruven da det smalt er døde.