- Alle har et ansvar, også hotellgjestene

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) er opprørt over nye avsløringer om uverdige forhold blant hotellansatte.

OPPRØRT: Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm ønsker å få orden på arbeidesforholdene blant ansatte i hotell-, renhold- og restaurant-bransjen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OPPRØRT: Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm ønsker å få orden på arbeidesforholdene blant ansatte i hotell-, renhold- og restaurant-bransjen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):-Vi skal gjøre tilsyn og kontrollere, men vi klarer ikke dette alene, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm om arbeidsforholdene blant hotellansatte.

Hun etterlyser et større ansvar både fra hoteller som outsourcer renholdstjenester til eksterne selskaper, og fra den jevne forbruker.

- Når jeg legger meg i en hotellseng skal jeg vite at den er redd opp av en ansatt som har trygge og gode arbeidsforhold, i henhold til norsk lov. Det bør alle ha som utgangspunkt, sier hun.

24 rom om dagen Utspillet kommer etter at Dagbladet denne uka skrev om nye avsløringer av kritikkverdige forhold blant hotellansatte. I en omfattende undersøkelse gjort blant 40 av 110 hotellarbeidsplasser i Oslo og Akershus, kom det fram at ansatte opplever diskriminering og trakassering, i tillegg til stor grad av utrygghet. 56 prosent av renholderne er blant annet redd for å miste jobben.

Det er ikke første gang Dagbladet har rettet fokus på problemet. I desember fortalte avisa om ISS-ansatte renholdere hos Radisson Blue Airport Hotel på Gardemoen som samlet sto fram og beskrev stort arbeidspress, stress og fortvilelse. Før fikk de bonus om de klarte mer enn 15-16 rom, nå vasket de 24 rom på en arbeidsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer