Victor Sotberg (31):

- Alle har kjent på sårheten

«Forræder»-aktuelle Sotberg skulle ønske han kunne lest «Edelmot» i ungdomstida. - Det ville gjort oppveksten min mye lettere.

FORBILDE: Gjennom flere år har YouTuber og TV-profil Victor Sotberg (31) jobbet for å formidle viktigheten av å akseptere seg selv for den man er. Foto: Roger Grosvold/Dagbladet
FORBILDE: Gjennom flere år har YouTuber og TV-profil Victor Sotberg (31) jobbet for å formidle viktigheten av å akseptere seg selv for den man er. Foto: Roger Grosvold/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Åttendeklassingen Victor blir mobbet på skolen og er helt alene. Men det finnes et sted der han kan kjenne seg trygg - i det populære spillet «Edelmot». Der kan man leve akkurat som man vil.

I den virtuelle fantasiverdenen har Victor bestevennene Odin og Ingeborg. Trekløverets mål er å bli de sterkeste spillerne noensinne.

Men først må de vinne over skolemobberne.

- Helt fra jeg var ung, lot jeg alltid som at dataspillene var virkelige. Det var der jeg følte tilhørighet. Det var der jeg følte meg som en helt når jeg var en taper på skolen, forteller Victor Sotberg (31).

Mobbing og ensomhet

Youtuberen er et kjent ansikt for både unge og gamle. I tillegg til flere programlederjobber for NRK og TV 2, har Sotberg blant annet vært å se i «Skal vi danse», «Maskorama», «Alle mot 1» og «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

For tida kan vi se TV-profilen i sesong to av «Forræder».

Sammen med serieskaper Odin Helgheim (27), er Sotberg aktuell med første bok i tegneserietrilogien «Edelmot». Boka lanseres 20. mai, og Sotberg mener mange vil kjenne seg igjen i den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer