ÆRESVAKT: Æresvakter passer på bårene med de falne soldatene i Meymaneh. Foto: Forsvaret
ÆRESVAKT: Æresvakter passer på bårene med de falne soldatene i Meymaneh. Foto: ForsvaretVis mer

- Alle her nede er trøtte, nedstemte og triste

Sier Dagbladets reporter i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det er en trykket stemning blant soldatene i Mazar-e Sharif, forteller Dagbladets reporter, Terese Cristiansson, som landet sent i går kveld.

- Jeg kom hit for en time siden. Man kunne se at samtlige her nede er trøtte, nedstemte og triste. De tenker på de avdøde soldatene, forteller hun.  

Dyp sorg Cristiansson har ennå ikke tatt seg fram til Meymaneh, som er tre mil vest for området hvor de fire norske soldater ble drept av en veibombe i går ettermiddag.

- Soldatene som var med i selve hendelsen befinner seg i Meymaneh. De har foreløpig bedt om ro for å kunne bearbeide det som har hendt. Dessuten er det seint på natta her nå, og folk sover, sier hun rundt midnatt norsk tid.

- Miljøet er i dyp sorg. En av våre ypperste menn har gått bort, sier en tidligere kollega av marinejeger Trond André Bolle (41) til Dagbladet. «Kristian» (36) har tjenestegjort med Bolle, som var en høyt betrodd offiser i Norges topphemmelige elitestyrker.

Bolle ble sammen med Andreas Eldjarn (21), Simen Tokle (24) og Christian Lian (31) drept av veibomben.

Totalt 14 soldater var ute på oppdrag for å gjennomføre samtaler og forhandlinger med de sivile lederne i oppdraget. Det var fire norske kjøretøy i kolonnen.

Deltok i Skah-aksjonen Trond Bolle deltok i fjor i den mye omtalte private aksjonen for å hente Skah-barna i Marokko, ifølge VG. Han etterlater seg kone og to barn.

21 år gamle Andreas Eldjarn fra Tromsø er fetter av SVs parlamentariske leder og medlem av Stortingets forsvars- og utenrikskomité, Bård Vegar Solhjell.