Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Alle inn i DNA-register

Professor Berthold Grünfeld mener at ikke bare kriminelle bør samles i et DNA-register. -Vi bør vurdere å opprette et sentralt DNA-register over landets innbyggere, mener han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen har lik DNA, og et slikt register vil kunne være et godt hjelpemiddel blant annet for å oppdage og behandle sykdommer og i forbindelse med alvorlige kriminalsaker, mener Grünfeldt.

Politiet i Kristiansand mener de har funnet DNA-profilen til personen bak barnedrapene i Kristiansand. Hvis politiet ikke finner den som har akkurat denne profilen, er sporet nesten verdiløst.

Professor i sosialmedisin Berthold Grünfeld mener at vi bør diskutere om det på lang sikt vil være hensiktsmessig å ha et sentralt DNA-register over alle landets innbyggere.

- Jeg synes det er en ganske håpløs tanke, men jeg er slett ikke overrasket over at tanken har dukket opp, sier direktør Georg Apenes i Datatilsynet.

Han frykter at et DNA-register over alle landets innbyggere lett vil kunne misbrukes.

(NTB)