- Alle instanser sviktet den lille gutten

Gutt (8) døde av mishandling i 2005.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Undersøkelser etter at en åtte år gammel gutt døde av mishandling i Kodal i Vestfold i 2005, har avdekket at det offentlige sviktet på flere områder.


Åtteåringen døde av alvorlige hodeskader i 2005. Først over tre år senere, i fjor høst, ble guttens stefar dømt til seks års fengsel for mishandling. Dommen er anket til lagmannsretten.


Kritikk

En rapport fra Helsetilsynet som ble kjent før jul, kritiserer Sykehuset Vestfolds håndtering av saken. Det er bestemt at to legevakter og en avdeling på sykehuset skal granskes i kjølvannet av saken.

En rapport som fylkesmannen i Vestfold la fram tirsdag, konkluderer med at også Kodal skole sviktet gutten for fire år siden. Flere ansatte brøt med plikten de har til å melde fra til barnevernet når de har grunner til å anta alvorlig omsorgssvikt i hjemmet.

- Dermed synes det klart at alle instansene har sviktet den lille gutten, skriver Tønsbergs Blad.


Sår i hodet

Åtteåringen døde hjemme i Andebu 2. februar 2005. Obduksjonen viste et 17 centimeter langt brudd i hodeskallen og store hodeskader.

Da gutten var innlagt på legevakten noen uker før han døde, ble det påvist bloduttredelser, arr og rester av blod i munnen, men stefaren forklarte gutten hadde ADHD og at han ofte skadet seg selv.

Før jul gikk barneombud Reidar Hjermann ut og forlangte at også andre sider av saken burde granskes. Ifølge Hjermann er det nesten alltid voksenpersoner i omgivelsene til barn som lider som burde gripe inn, men som unnlater å gjøre det.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer