Alle israelske soldater ute av Gazastripen

Israel vil få en god start på forholdet til Obama.

STÅR VED GRENSEN: De israelske soldatene har nå flyttet seg til grensen mot Gazastripen.  FOTO: AP Photo/Bernat Armangue/SCANPIX
STÅR VED GRENSEN: De israelske soldatene har nå flyttet seg til grensen mot Gazastripen. FOTO: AP Photo/Bernat Armangue/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israel har trukket alle sine soldater ut av Gazastripen, opplyser en talsmann for den israelske hæren.

-  De siste soldatene har forlatt Gazastripen. De er stasjonert utenfor Gaza og er forberedt uansett hva som skjer, sa talsmannen onsdag morgen.

Dermed var tilbaketrekkingen fullført tre dager etter at både Israel og Hamas hadde erklært våpenhvile.

Hamas krevde søndag at de israelske soldatene måtte være ute av Gazastripen i løpet av en uke, og Israel holder seg altså godt innenfor denne fristen.

I løpet av Israels 22 dager lange militæroffensiv mot mål på Gazastripen ble rundt 1300 palestinere drept mens flere tusen mistet hjemmene sine. Palestinsk helsepersonell har sagt at minst 700 av de drepte er sivile.

På israelsk side ble ti soldater og tre sivile drept.

De fleste israelske soldatene ble trukket ut av det palestinske området før innsettelsen av Barack Obama som ny amerikansk president tirsdag. Analytikere har beskrevet dette som et forsøk på å få en god start på en ny epoke i den viktige alliansen mellom Israel og USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer