Tony Blair raser mot Afghanistan-uttrekning:

- Alle jihadist-grupper jubler

En av mennene bak Afghanistan-invasjonen, Tony Blair, raser og kaller USAs uttrekning for «tragisk og unødvendig». Samtidig skal enda sju personer ha blitt drept ved flyplassen.

FEIRER: Medlemmer av den syriske jihadist-gruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som ledes av tidligere al-Qaida-folk, feiret i helga at Taliban nå har kommet til makta i Afghanistan. HTS kontrollerer halve Idlib-regionen i Syria, det siste området som ikke er tilbake under syrisk regimekontroll. Foto: AFP / NTB
FEIRER: Medlemmer av den syriske jihadist-gruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som ledes av tidligere al-Qaida-folk, feiret i helga at Taliban nå har kommet til makta i Afghanistan. HTS kontrollerer halve Idlib-regionen i Syria, det siste området som ikke er tilbake under syrisk regimekontroll. Foto: AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Situasjonen rundt flyplassen i Kabul fortsetter å være kaotisk. Sju afghanere har blitt drept i folkemengden søndag, melder britisk militære til nyhetsbyrået Ap. Mandag morgen meldte det tyske forsvaret om nye trefninger mellom afghanske vakter og ukjente angripere.

En av de afghanske vaktene ble drept i skytingen, skriver Bundeswehr på Twitter. Tre andre skal ha blitt skadd.

Dødsfallene kommer samtidig som det har kommet nye trusler fra terrorgruppa IS. Dette har ført til at amerikanske fly gjør «raske stup-landinger på flyplassen», skriver nyhetsbyrået videre.

- Jihadist-jubel

Tony Blair, tidligere statsminister i Storbritannia og den som var med å bestemme at USA og Storbritannia skulle gå inn i Afghanistan etter 2001-angrepet, går nå voldsomt ut mot USA, Norge og Natos tilbaketrekking denne sommeren.

Den tidligere statsministeren driver nå sitt eget institutt: Tony Blair Institute for Global Change. Her har han skrevet et langt innlegg hvor han kritiserer tilbaketrekkingen.

- Uttrekningen av Afghanistan og det folk er tragisk, farlig og unødvendig. Det er verken i deres interesser eller i våre, sa Blair i helga, før han legger til at «alle jihadist-grupper over hele verden jubler», skriver BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer