- Alle jøder deler det samme genet

Omstridt tysk politiker skaper røre også med teorier om baskere, tyrkere og arabere.

 RASETEORIER:  Sosialdemokrat og styremedlem i den tyske sentralbanken, Thilo Sarrazin, skaper mer røre om raseteorier. Her fra en pressekonferanse i 2009. FOTO: AFP/SCANPIX.
RASETEORIER: Sosialdemokrat og styremedlem i den tyske sentralbanken, Thilo Sarrazin, skaper mer røre om raseteorier. Her fra en pressekonferanse i 2009. FOTO: AFP/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
En tysk politiker som sitter i styret for sentralbanken, har skapt røre med omstridte uttalelser om innvandrere og etniske minoriteter.

Thilo Sarrazin (65), som er tidligere sosialdemokratisk medlem av Berlins byregjering, utløste søndag ny storm da han hevdet at jøder utgjør en egen genetisk gruppe.

I fjor provoserte han muslimene da han kritiserte det han kalte «den tyrkiske og arabiske underklassen» i Berlin.

- Jøde- og baskergen I et intervju med avisene Welt am Sonntag og Berliner Morgenpost om sin nyeste bok om innvandring og rase, hevder han at alle sosiale grupper er genetisk forskjellige.

- Alle jøder deler det samme genet. Baskere har også et gen som skiller dem fra andre, sier han.

Tidligere i uka kritiserte forbundskansler Angela Merkel Sarrazins holdninger, som hun kalte en fornærmelse mot mange mennesker i Tyskland og lite hjelpsomme for integreringen.

I fjor krevde Sarrazin kutt i trygdene til immigranter og forbud mot å hente koner i hjemlandet.

(NTB-DPA).