Alle kan lese din (Hot)mail

Har du gratis epost gjennom Microsofts Hotmail bør du passe deg: Alle andre Hotmail-abonnenter kan lese din epost.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hotmail er verdens største leverandør av gratis epost. Nå viser det seg at posten du mottar kan være tilgjengelig for alle andre med en konto på samme sted.

Alt som skal til for å hacke seg inn på en Hotmail-konto er at du har en egen Hotmail-konto, litt tålmodighet og brukernavnet til personen du vil «avlytte». Ved hjelp av et par enkle koder kan du lure Hotmails kundesystem til å avsløre passordet til ditt offer.

Ikke sperret

- Vi fikk vite om feilen i dag tidlig, og den vil forhåpentligvis være fikset mens vi snakker, sier Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge til Dagbladet :på nettet.

Da Dagbladet :på nettet forsøkte denne «hacker-inngangen» i ettermiddag klokka 16.00, fungerte den fortsatt skremmende godt...

Strafferammen for å lese andres post er bøter eller fengsel i opp til to år. Vedkommende gjør seg skyldig i brudd på straffelovens paragraf 145 - den såkalte brevbruddsparagrafen.

Over 260 000 nordmenn Hotmail jevnlig. Tjenesten har over 40 millioner brukere på verdensbasis.

Usikre produkter

Den norske IT-forskeren Gisle Hannemyr er ikke overrasket over at Microsoft nok en gang har fått avslørt et avorlig sikkerhetshull i sine produkter. Bare i forrige uke ble det oppdaget to alvorlige feil i selskapets nettleser Internett Explorer og mail-programmet Outlook 98.

- De tar for lett på sikkerhet, sier han til Dagbladet, men påpeker at dette ikke nødvendigvis bare skyldes sløvhet:

- Brukervennlighet og sikkerhet er to størrelser som kan stå i motsetning til hverandre. Når man vil vinne tester i datablader blir det lett til at man prioriterer brukervennlighet - og lar sikkerheten kommer i annen rekke.