SKUTT OG DREPT: Petar Petrovic (20) ble skutt og drept i gårsdagens angrep mot nærkroa på Vårväderstorget. Alt tyder på at han var et tilfeldig offer for et gjengoppgjør. Foto: ANITA ARNTZEN / DAGBLADET
SKUTT OG DREPT: Petar Petrovic (20) ble skutt og drept i gårsdagens angrep mot nærkroa på Vårväderstorget. Alt tyder på at han var et tilfeldig offer for et gjengoppgjør. Foto: ANITA ARNTZEN / DAGBLADETVis mer

- Alle kjente ham som en kjempegrei gutt

Petar (20) skulle bare se fotball da han ble skutt og drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VÅRVÄDERSTORGET (Dagbladet): - Alle kjente ham som en kjempegrei gutt. Han var veldig omtenksom og hjelpsom, og har aldri hatt noen problemer, sier Petar Petrovics mor til Expressen.

Petar er en av to menn som ble drept da to maskerte menn i går stormet Vår Bar & Krog på Hisingen i Göteborg og åpnet ild med automatgevær. 20-åringen ble skutt i bydelskroas inngangsparti og døde på stedet.

Tilfeldig offer Politiet arbeider ut fra teorien at skyteepisoden var en gjengjeldelsesaksjon i det hardkokte gjengmiljøet i Göteborg - men alt tyder på at gjerningsmennene var ute etter helt andre personer enn Petar, og at 20-åringen dermed ble et tilfeldig offer.

Dagbladet snakket tidligere i dag med 21-årige Mouhamed, som kjente begge drapsofrene. Han forteller at Vår Bar & Krog var full av folk som så på Champions League-kampen mellom Barcelona og Manchester City - deriblant Petar, som han vekslet noen ord med om nettopp fotball.

- Han var helt uskyldig, og skulle begynne å studere, sier Mouhamed, som dro hjem bare minutter før skytingen startet. Opptil 15 ble såret.

- Det er helt sykt å tenke på, sier han.

Skulle studere IT Petars mor opplyser til Expressen at 20-åringen hadde kommet inn på universitet i London, der han til høsten skulle begynne å studere IT-fag.

- Han var så glad, og vi var så glade på hans vegne, sier hun.

Politiet har hatt folk inne til avhør, men har så langt ikke pågrepet noen.

- Etterforskningen er intensiv, med spaning og taktiske skritt, sier Ulla Brehm, talskvinne for Vestra Götaland politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet kobler gårsdagens skyting til trippeldrapet i Uddevalla tidligere i måneden, ifølge Expressen. Det eldste av gårsdagens drapsofre, en 25-årig mann, skal ha kjent et av ofrene fra Uddevalla.