Alle klager på oljeplanen

Begge sider er misfornøyd med forvaltningsplanen for Nord-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Opposisjonen på Stortinget er langt fra fornøyd med forvaltningsplanen fra regjeringen. Høyre varsler at de vil forsøke å presse regjeringen til å starte en konsekvensutredning for Nordland og Troms.

- At planen er et løftebrudd fra Ap er en pen måte å si det på. Det er en stor skuffelse i Nordland og Troms fordi regjeringen ikke engang åpner for en konsekvensutredning. Det betyr at det ikke blir oljeboring der på mange mange år, sier Brende til NRK.

Han er mest overrasket over at Arbeiderpartiet har latt seg presse av SV til å ikke starte oljevirksomhet i Nordland og Troms.

Regjeringen har varslet at de ønsker en bred oppslutning om forvaltningsplanen, selv om de tre regjeringspartiene har flertall på Stortinget. Opposisjonen varsler at de vil jobbe for endringer i planen når den legges fram for Stortinget.

Fremskrittspartiet mener planen er et hav av løftebrudd.

- Forvaltningsplanen er den viktigste saken for Nord-Norge. Ingen kan være fornøyd med dette. Den aktiviteten som Ap lovte til Nordland og Troms blir det ingenting av. Frp er fornøyd med at SVs krav om vern ikke blir noe av, sier Ketil Solvik-Olsen, partiets energipolitiske talsmann til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer