Carl I. Hagen:

- Alle kostnader til å redusere CO2-utslipp er bortkastet

Finansminister Siv Jensen utfordres av Carl I. Hagen. Frp-nestoren vil ha på bordet et offentlig klimaregnskap.

VARSLER OMKAMP: Carl I. Hagen håper på klimaomkamp foran 2021-valget. - Jeg håper på en utvikling, der flere vil forstå at vi sløser bort masse penger på helt unødvendige klimatiltak, sier Frp-gründeren. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
VARSLER OMKAMP: Carl I. Hagen håper på klimaomkamp foran 2021-valget. - Jeg håper på en utvikling, der flere vil forstå at vi sløser bort masse penger på helt unødvendige klimatiltak, sier Frp-gründeren. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Carl I. Hagen er tilbake på Stortinget som vikar for Mazyar Keshvari. I går overleverte han skriftlig spørsmål til sin etterfølger på Frp-tronen:

«Kan finansministeren utvirke at det settes opp en liste med anslag på kostnader for det norske samfunnet for skatte- og avgiftsordninger, utgifter for forbrukere og bedrifter, og utgifter for offentlig virksomhet som i hovedsak er begrunnet med å redusere CO2-utslipp av såkalte klimahensyn?»

- Det er kjent sak at jeg er klimarealist, altså at jeg ikke tror at menneskeskapte CO2-utslipp har nevneverdig betydning for klimaet. Alle kostnader for samfunnet som er begrunnet i å redusere CO2-utslipp er bortkastet, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

- Vi vet at for el-bilene går vi glipp av 11 milliarder kroner i inntekter til staten på grunn av avgiftsfritakene. Men hvor store er totalkostnadene som myndighetene påfører det norske samfunnet? ? Er det 30 milliarder? Er det 60 milliarder? De bør i hvert fall vite kostnadene.

- Sløser masse penger

Carl I. Hagen håper på klimaomkamp foran 2021-valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer