Alle kunne lese Pernilles (21) jobb-avslag

Post-it lappen med ordene «Avslag søknad stilling», røpet innholdet i det personlige brevet.

AVSLAGET UTENPÅ: Avslaget på jobbsøknaden fant Pernille Berg (21) utenpå konvolutten fra Bergen kommune. Foto: Privat
AVSLAGET UTENPÅ: Avslaget på jobbsøknaden fant Pernille Berg (21) utenpå konvolutten fra Bergen kommune. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utenpå brevet fra Bergen kommune, som ble levert til kollektivet Pernille Berg (21) deler med fem andre, var det festet en post-it lapp.

Med ordene «Avslag søknad stilling» røpet lappen innholdet i det personlige brevet.

Burde være obs - Det første jeg tenkte var: oi her har noen sovet på jobb, sier Pernille til Dagbladet.

- Men jeg tok det ikke tungt. Mennesker feiler og det hadde ingen konsekvenser for meg. Likevel burde kommunen være litt obs på at slike ting ikke skjer flere ganger, legger hun til.

Til bt.no, som først omtalte saken, sier Pernille at hun også synes det var litt drøyt.

- Alt som sendes i konvolutt er jo ment å være skjult, sier hun til avisa.

- Slurvete Med ferskt fagbrev som barne- og ungdomsarbeider søkte Pernille på flere ledige stillinger like før jul. Hun fikk raskt jobb, og hadde derfor nesten glemt søknaden hos Sentrum hjemmesykepleie.

Da brevet med avslaget kom, forstod hun likevel raskt hva det måtte inneholde.

- Det er helt utrolig at den som har frankert brevet ikke har sett det, og jeg er nesten litt imponert over at den ikke har falt av i posten. Det er litt morsomt, men også slurvete. Sånt skal jo ikke skje, sier hun.

Reaksjoner Til tross for at Pernille selv tar hendelsen med godt humør, har andre reagert, forteller hun til Dagbladet.

- Det var de andre i kollektivet mitt som først fant brevet. De sa at jeg måtte se på det fordi det var noe rart med det. Senere har de sagt at de syntes det var grovt at de fikk tilgang til innholdet i mitt personlige brev, sier hun.

- Nå var dette heldigvis ikke en stor ting som ingen skulle vite om, men det vet man jo aldri. Det er ikke for gitt at man har god kontakt med de man bor i kollektiv med, sier hun til bt.no.

Selv tror Pernille at brevet må ha ligget øverst i en bunke, og at post-it lappen ble brukt for å skille dem.

Uheldig og undelig Soneleder for Sentrum hjemmesykepleie, Kjersti Vindheim, sier til bt.no at hun ikke kjenner til verken brevet eller søknaden, og at håndskriften på lappen er ukjent.

Hun har likevel forståelse for at Pernille reagerer på hendelsen.

- Dette skal ikke skje, og at det har skjedd er veldig beklagelig. Jeg skjønner at den som har mottatt det ikke synes at det er noe kjekt. Det er veldig uheldig og underlig at ingen av de som har sendt ut posten har reagert med å ta av lappen. At det har skjedd er en gåte for meg, sier Vindheim til bt.no.

TAR DET IKKE TUNGT: Pernille sier til Dagbladet at for henne var det ingen krise at avslaget på stillingen stod på post-it lappen utenpå brevet. Hun synes likevel at kommunen bør være mer oppmerksom, slik at liknende ikke skjer igjen. Foto. Privat
TAR DET IKKE TUNGT: Pernille sier til Dagbladet at for henne var det ingen krise at avslaget på stillingen stod på post-it lappen utenpå brevet. Hun synes likevel at kommunen bør være mer oppmerksom, slik at liknende ikke skjer igjen. Foto. Privat Vis mer