Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle kvinnene Tommy har vært sammen med har vært en «10-er»

Filmkritiker Tommy Edison forklarer fordelene med å være blind.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et liv i stummende mørke er for mange en stor frykt, men radiopersonligheten Tommy Edison, som har vært blind hele livet, forsøker nå å nyansere bildet vi har av dem som går gjennom livet uten å kunne se.

Edison har publisert flere videoer om livet som blind, blant annet om hvordan man bruker en minibank når man ikke kan se, men hans siste video er den som har fått det hele til å ta av.

Vakre kvinner Under tittelen «De beste tingene ved å være blind» forteller en smilende Edison om fordelene ved å være blind i motsetning til å være seende.

Først tar Edison oppgjør med (den misforståtte) medlidenheten mange viser blinde, før han blant annet trekker fram følgende punkter:

• Hver eneste kvinne jeg har vært sammen med har vært en «10-er» (smellvakker, journ.anm.)
• Jeg slipper å se folk bli gamle
• Jeg slipper å klippe plenen
• Jeg slapp å ha gym på skolen
• Jeg har færre utgifter, ingen bil, ingen bilforsikring, lavere strømutgifter

Før Edison forteller at han slipper at han slipper å dømme folk på grunn av utseendet.

- Jeg kjenner folk utfra hva de sier og hva som finnes i hjertet deres. Det er utrolig kult, sier Edison, før han bekrefter myten om at blinde har bedre hørsel og andre sanser enn seende.

Filmanmelder Før Edison forklarte verden hva som er fantastisk med å være blind, har han blant annet anmeldt filmer. Men i stedet for å kaste terninger, som norske kritikere gjør, eller gi en poengsum fra 1-10 som amerikanske ofte gjør, har han sitt eget poengsystem.

Da han anmeldte «Scream 4» var dommen som følger:

- Dere som er seende kommer sikkert til å like den. Dere som er blinde: Bli hjemme, sa Edison og ga filmen to av fire «åpne øyne».

Noen vil kanskje stusse på hva en blind filmkritiker kan bidra med, men Edison forklarer det pussige på følgende måte:

- Jeg legger merke til andre ting ved en film enn dem som ser gjør. Jeg blir ikke distrahert av slående scener og vakre mennesker. Jeg konsentrerer meg kun om handlingen og skuespillet, sier Edison.

PS! Du kan abonnere på Tommy Edisons filmkritikker på hans YouTube-kanal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling