Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alle kvinner til sesjon

Hvis vernepliktsverket får det som de vil, blir alle norske kvinner innkalt til sesjon fra og med 2002. Likestillingsombud Anne Lise Ryel tror en slik ordning kan øke kvinneandelen i Forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefen for vernepliktsverket, brigader Ole Sannes, har opplegget klart for kvinnesesjon i 2002. Vernepliktsverket vil gjennom sesjonen informere om Forsvaret i Norge, og ønsker samtidig å få jentene interesserte i en militær karriere. Den tradisjonelle klassifiseringen av rekrutter vil for kvinnenes vedkommende komme mer i skyggen, skriver Forsvarets Forum.

Om politikerne til slutt vedtar planen, som må gjennom både Forsvarets overkommando og Forsvarsdepartementet, har de likestillingsombudet på sin side. Hun er klar for å sende jentene på sesjon.

- Verneplikten er Norges klareste skille mellom menn og kvinner. Med en obligatorisk dag med Forsvaret, vil den generelle forsvarsforståelsen øke. I dag mangler kvinnene innsikt i landets forsvar, og hvilke muligheter til utdanning og karriere dette gir. Mennene har jo tilnærmet monopol på Forsvaret, sier likestillingsombud Anne Lise Ryel.

(NTB)