«Alle» lo av mannen som barberte seg på toget. Så kom den triste sannheten fram

Alle har en historie, sies det. Det er noe «den barberende mannen på toget» skulle vise seg å være et godt eksempel på.

De fleste i vesten har en smarttelefon i hånda store deler av døgnets tider. Dokumentering og spredning av «oppsiktsvekkende» situasjoner er dermed noe vi er godt vant til å se på nettet.

Det var dette som også skjedde på en togtur fra New York til New Jersey tidligere i september:

En mannlig passasjer var rask opp med mobilkameraet da han så en mann i samme vogn barbere seg i ansiktet, mens han var full av barberskum.

Gjort til narr

Videoen sirkulerte på nettet og fikk stor oppmerksomhet, og mange mente at videoen var et bilde på hvor «uhygienisk» offentlig transport var blitt. Mange latterliggjorde også mannen i videosnutten, hvor de kalte ham «et villdyr», og det som verre er.

Det hele snudde seg derimot på hodet da mannen i videoen kom fram i lyset - på sine egne premisser.

- Derfor barberte jeg meg på toget

Mannen heter Anthony Torres, og til det anerkjente nyhetsbyrået Associated Press snakker han ut om hvordan det føltes å bli latterliggjort, og hvordan det er å spille den ufrivillige hovedrollen i en viralvideo.

De nedsettende kommentarene hadde nemlig ikke passert ham. Torres hadde fått med seg alt.

Til nyhetsbyrået forklarer han hvordan man gjennom sosiale medier ikke får vite om alle utfordringene han har slitt med, og som han fortsatt sliter med.

- Livet mitt er helt skakkjørt, og det er grunnen til at jeg barberte meg på toget, sa han.

Torres var på vei til sin bror da han satt på toget til New Jersey. Det var broren som hadde gitt ham penger til togturen, og som skulle hjelpe ham da han kom fram.

Torres hadde fram til denne dagen bodd på et senter for hjemløse. Han forklarer at han ikke rakk å dusje eller gjøre seg klar før togturen, og at han ville se «presentabel ut» under møtet med broren sin.

Han ante ikke at han ble filmet under togturen.

- Jeg ville aldri trodd at dette skulle gå viralt, med folk som gjør narr av meg.

Ville få fram brorens bakgrunn

Torres fortalte til AP at han de seineste åra har tatt ulike strøjobber, at han pleide å sove utendørs, og at han hadde helseproblemer.

Broren hans, Thomas Torres, beskriver det hjerteskjærende synet idet Anthony kom fram.

- Han spurte om en sovepose, fordi han var forberedt på å sove under brua. Han har levd på denne måten i så mange år nå, jeg syns så synd i ham.

Thomas forklarer at han tok kontakt med pressen for at folk kunne få høre brorens side av historien.

- Kanskje folk har litt mer medfølelse når de vet hva han har vært gjennom.

Twitter-kontoen til personen som filmet og lastet opp videoen, er nå slettet.

BLIR TAUET BORT: Becky Kittrell trengte hjelp da hun ikke kom seg videre i rullestolen sin. Dette fikk pastor Lamond Rushing med seg. Han hadde aldri trodd at videoen skulle få så mye oppmerksomhet som den gjorde. Video: WDAF via CNN Vis mer