Alle løslatt etter funn av død mann i bil

Tre menn er løslatt, men fremdeles siktet for falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Bakgrunnen for siktelsen var at politiet lørdag ettermiddag ble varslet om en død mann som var blitt fraktet fra Kunes til Lakselv, en strekning på nesten 10 mil. Tre menn, to som var med i bilen og en som var igjen i en bolig i Kunes, ble pågrepet søndag kveld og avhørt. Politiet fant imidlertid forklaringene underlige og siktet dem for falsk forklaring.

Tirsdag kveld ble mennene løslatt.

- Det ble foretatt nye avhør av de siktede tirsdag, og alle tre har nå avgitt forklaringer om hendelsesforløpet som politiet fester lit til, sier politiet i Øst-Finnmark.

- Å forklare seg uriktig for politiet i slike sammenhenger er alvorlig. Strafferammen er bøter eller fengsel i inntil to år. Siktelsen om falsk forklaring opprettholdes, men vi hadde ikke lenger grunn til å holde dem, sier politifullmektig Eli Nessimo i Østfinnmark politidistrikt.

Den 31 år gamle døde mannen er sendt til obduksjon i Tromsø, men den foreløpige rapporten fra sykehuset gir ikke svar på dødsårsaken. Den døde hadde ingen ytre skader. Derfor må politiet vente på den endelige obduksjonsrapporten før de konkludere med noe.

Ifølge Nessimo er det ingen grunn til å mistenke at det er noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

(NTB)